, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Έτσι θα κάνετε οικονομία στο …καζανάκι!

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα μπορείτε να βάλετε τέρμα στις περιττές σπατάλες που ξεκινούν από το καζανάκι!
Η τιμή του νερού, ασφαλώς και δεν θυμίζει σε τίποτα αυτή του ηλεκτρικού, όμως η ανάγκη για οικονομία στον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο και την τσέπη μας γίνεται όλο και πιο κρίσιμη. Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε δύο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε οικονομία στην κατανάλωση του νερού στο μπάνιο σας, ξεκινώντας από το καζανάκι.
Τρόπος #1 Επενδύστε σε ένα νέο καζανάκι το οποίο σας επιτρέπει με ειδικό κουμπί να επιλέξετε αν θα το «αδειάσετε» μισό ή ολόκληρο. Ανοίξτε, λοιπόν, το καπάκι και αφού αδειάσετε το νερό, ξεβιδώστε το μπράτσο του φλοτέρ και κατεβάστε λίγο πιο κάτω.
Τρόπος#2 Αν δεν θέλετε να αντικαταστήσετε το ήδη υπάρχον καζανάκι σας, τότε δεν έχετε παρά να ψάξετε για ένα μεγάλο μπουκάλι νερό. Γεμίστε το και βάλτε το στο καζανάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα «γλιτώσετε» 1,5 λίτρο νερό! Αν το καζανάκι σας είναι πολύ μικρό και δεν χωράει μπουκάλι μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτό 2-3 σακουλάκια (τύπου polybag) γεμάτα με νερό, δεμένα με κόμπο ώστε να μην αδειάζουν.
Tip: Για να μην εμποδίζουν την κίνηση του μηχανισμού, κρεμάστε τα μαγκώνοντας την άκρη τους, στο καπάκι του καζανακιού.spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.