, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ικανοποιητική η προσέλευση των μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ

Στις κάλπες προσέρχονται οι μηχανικοί για την ανάδειξη των αιρετών μελών των οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Στη Θεσσαλονίκη, η προσέλευση τους κρίνεται ικανοποιητική, με τη διαδικασία της ψηφοφορίας να διαρκεί έως τις 7 βράδυ.
Στο περίπτερο 4 της Διεθνούς Εκθέσεως, όπου λειτουργούν είκοσι εκλογικά τμήματα, ψήφισε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
“Ο ρόλος και η αξία του ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας έχει ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηριστικά στην προοπτική της δίκαιης ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση”, δήλωσε ο κ.Φάμελλος.
“Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη στηρίζονται στην καινοτομία και τη γνώση, έχουν ανάγκη τους μηχανικούς και ιδιαίτερα τους νέους, μπορούν να αναστείλουν τη διαφυγή επιστημόνων στο εξωτερικό και να τροφοδοτήσουν την ελληνική οικονομία με ανταγωνιστικά προϊόντα με προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας. Ταυτόχρονα το ΤΕΕ μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, που θα επιταχύνει την οικονομία της χώρα μας και θα ενισχύσει το μεγαλύτερο κεφάλαιο που είναι η εργασία”, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.
Για την εκλογή των μελών της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ αναμετρώνται δέκα συνδυασμοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.