, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το Δίκαιο Εμπόριο από τη Σρι Λάνκα… για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

Έχετε αναρωτηθεί πώς και από ποιον παράγεται ο πρωινός μας καφές, η αγαπημένη μας σοκολάτα και το κινητό μας τηλέφωνο;
Η Πανευρωπαϊκή Fairtrade έκθεση ταξιδεύει και κάνει την τελευταία στάση της στη Θεσσαλονίκη περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να την επισκεφθούμε για να ανακαλύψουμε περισσότερα για τα προϊόντα που καταναλώνουμε… και το Δίκαιο εμπόριο – διασκεδάζοντας!
Από 20 ως 29 Νοεμβρίου, 9.00 το πρωί 20.00 το βράδυ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 
Ημερίδα με θέμα «Τί είναι το Δίκαιο Εμπόριο και πώς συνδέεται με τις καθημερινές καταναλωτικές μας συνήθειες» διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Fair Trade Hellas, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και από τις 18.00 ως τις 21.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και του 6ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, με τη συμμετοχή διερμηνέων.
Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:
Παραγωγοί από τη μακρινή Σρι Λάνκα ταξιδεύουν στην Αθήνα μαζί με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Δικαίου Εμπορίου και απαντούν στα ερωτήματα μας.
Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:
– Rudi Dalvai, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δικαίου Εμπορίου (WFTO)
και μέλος του CTM Altromercato
– Tyrell Fernando, fair trade παραγωγός μπαχαρικών,
Director/PODIE (People’s Organisation for Development Import and Export)
– Bernard Ranaweera, fair trade παραγωγός τσάι,
President/SOFA (Small Organic Farmers’ Association)
Ακόμη, εκπρόσωποι της τοπικής παραγωγής από τον Αγρόκτημα Αλθαίας αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι μαζί μας για ένα γόνιμο διάλογο, ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών.
‘Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε με παραδείγματα το fairtrade και να ακούσουμε μαρτυρίες παραγωγών για το πώς μια εναλλακτική πρόταση εμπορίου μπορεί να φέρει την αλλαγή στη ζωή τους και στη ζωή της κοινότητας τους. Επιλέγοντας να στηρίξουμε το fairtrade, ψηφίζουμε για έναν καλύτερο κόσμο με λιγότερη φτώχεια και λιγότερες ανισότητες. Και είναι εξαιρετική ευκαιρία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι δικοί μας παραγωγοί να μάθουν μέσα από αυτό και να κάνουν τα δικά τους βήματα’, μας λέει η Κέλλυ Γαρυφαλλή – υπεύθυνη προγραμμάτων της Fair Trade Hellas.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.