, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Μπλόκο" σε πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Της Φ. Βλαστού
Το γνωστό ραντεβού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έδωσαν και σήμερα μέλη συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.
Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης από νωρίς το μεσημέρι βρέθηκαν ενεργοί πολίτες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας προκειμένου να μπλοκάρουν στην πράξη πλειστηριασμούς δεύτερης και τρίτης κατοικίας.
Αν και οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τα μέλη είναι διατεθειμένα να καθίσουν στα δικαστήρια μέχρι την παρέλευση του σχετικού ωραρίου.
Οι αντιδρώντες αφού φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών εισήλθαν εντός του δικαστικού μεγάρου και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου.
Μεταξύ των συγκεντρωμένο για ακόμα μια Τετάρτη το παρόν έδωσε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Α’ Θεσσαλονίκης, μέλος της Λαϊκής Ενότητας και  επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» :
«Όπως κάθε Τετάρτη έτσι και σήμερα με τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και υπέρ της  προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας λαϊκών και εργατικών περιουσιών  ήρθαμε σήμερα εδώ στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης , γιατί σήμερα έβγαινε σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία ενός άνεργου, που μέλη στην οικογένεια του έχει ΑμεΑ». Η κα. Χαραλαμπίδου πρόσθεσε : « Ο πλειστηριασμός αυτός δεν έγινε και δεν πραγματοποιήθηκε και σήμερα κανένας άλλος. Εμείς θα συνεχίσουμε την πάλη μας μέχρι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τηρήσει αυτό που υποσχέθηκε, δηλαδή το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας».
Η ίδια αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης σχολίασε ότι: «Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική και η πολιτική που εφαρμόζει δεν έχει καμία σχέση με της αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί στο μνημονιακό μπλοκ των οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας και εφαρμόζει μια πολιτική που φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο την Ελληνική κοινωνία και δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά».
dikastirio dikastirio1 dikastirio2 dikastirio3


Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.