, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στα «αζήτητα» η αύξηση κομίστρου του ΟΑΣΘ στη σημερινή συνάντηση

(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)

Της Φ.Βλαστού
Τις επόμενες ημέρες θα εκταμιευτεί η δόση της κρατικής επιχορήγησης του Δεκεμβρίου προς τον ΟΑΣΘ και αύριο θα ξεκαθαριστεί το χρονοδιάγραμμα  της καταβολής των οφειλών του δημοσίου προς τον οργανισμό .
Αυτό προέκυψε από την σημερινή συνάντηση που είχαν  φορείς από την Θεσσαλονίκη με  τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.
«Η σημερινή συνάντηση είχε θετικό πρόσημο» σχολίασε μεταξύ άλλων στο karfitsa.gr ο  πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι : «αύριο θα συνεχιστεί συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε ακόμα πιο κοντά όλη την εξέλιξη. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι θα τρέξουν τα οικονομικά για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά αυτό θα το δούμε αύριο».
Όσον αφορά το κόμιστρο, ο κ. Τσερμενίδης είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς «αυτά τα θέματα τα λύνει μια επιτροπή».
Να σημειωθεί ότι το παρόν στη συνάντηση μεταξύ άλλων έδωσαν: η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, o πρόεδρος του Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο πρόεδρος του ο ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.
«Ο υπουργός Μεταφορών δε μας είπε ούτε τι θα γίνει με τον ΟΑΣΘ, ούτε τι θα γίνει με το κόμιστρο»
Ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης υπό τον υπουργό Μεταφορών για το θέμα του ΟΑΣΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση:
«Για άλλη μία φορά ο υπουργός Μεταφορών “πέταξε την μπάλα στην κερκίδα”, στο θέμα του ΟΑΣΘ. Η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη φορέων της πόλης υπό τον υπουργό έδωσε ως αποτέλεσμα το αυτονόητο: Να καταβάλει το υπουργείο τον οφειλόμενο, στον Οργανισμό, ΦΠΑ, για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Για την επόμενη ημέρα του ΟΑΣΘ, όμως, θέμα το οποίο ο ίδιος άνοιξε, δεν είχε να πει απολύτως τίποτα. Άφησε τους φορείς να καταθέτουν προτάσεις, χωρίς ο ίδιος να έχει μπροστά του ούτε σχέδιο επί χάρτου. Και δε δεσμεύτηκε ούτε γι αυτό που “καίει” τους πολίτες: Ο ΦΠΑ του εισιτηρίου θα αυξηθεί, από 1/1/2017 στο 23%, κάτι που σημαίνει αύξηση του κομίστρου, ή όχι»;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.