, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τα έργα στο αεροδρόμιο μπορεί να μειώσουν τους τουρίστες της Χαλκιδικής

Για μείωση των αφίξεων στη Χαλκιδική, που θα αγγίξει μέχρι και το 40%, διατυπώνει εκτίμηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην τουριστική κίνηση τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, στο σημείο τομής των διαδρόμων προσαπογείωσης.
Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, πρόκειται για εργασίες που δεν σχετίζονται με τα έργα που θα πραγματοποιήσει η Fraport-Greece με την ανάληψη του αεροδρομίου στο τέλος Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια εργολαβία, που αρχικά είχε ως χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου το τέλος Μαϊου.
“Είμαστε προβληματισμένοι και ανήσυχοι εδώ και μια εβδομάδα, διότι σε επικοινωνία που έχουμε με αεροπορικές εταιρείες που απευθύνονται είτε σε εμάς είτε στον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο είτε αντίστοιχα και σε άλλους φορείς, εισπράττουμε έντονη την ανησυχία για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, γιατί δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα”, σημείωσε ο κ.Τάσιος.
“Όπως είχε ανακοινώσει επίσημα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα μειωνόταν το κομμάτι των αφίξεων και αναχωρήσεων κατά 50% τουλάχιστον το πρώτο τετράμηνο. Τώρα όμως βλέπουμε ότι στις εταιρείες που κάνουν αιτήσεις για θέσεις στάθμευσης, τα λεγόμενα slots, δεν δίνεται ξεκάθαρη απάντηση”, πρόσθεσε.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.