, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι δείχνει το smartphone σας για τον χαρακτήρα σας;

Πρόσφατη έρευνα των Πανεπιστημίων του Lincoln και του Lancaster, δείχνει ότι το smartphone μας αποτελεί… καθρέφτη της προσωπικότητάς μας, αλλά και ότι οι κάτοχοι iPhone έχουν την τάση να είναι περισσότερο επιφανειακοί.
Οι ερευνητές εξέτασαν 530 άτομα μέσα σε περίπου ένα χρόνο. Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τα συναισθήματά τους, αλλά και το πως αισθάνονται όσον αφορά στη φορητή τους συσκευή.
Μεταξύ άλλων, από την μελέτη των στοιχείων προέκυψε ότι οι κάτοχοι τηλεφώνων της Apple ήταν στατιστικά νεότεροι και περισσότερο εξωστρεφείς, ενώ ήταν πιο πιθανό να αντιμετωπίζουν το smartphone τους ως σύμβολο status.
Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι τα iPhones είναι περισσότερο δημοφιλή στις γυναίκες, παρά στους άνδρες.
Αυτό που προκαλεί εν μέρει ανησυχία, είναι ότι οι χρήστες iPhone, παρατηρήθηκε ότι ήταν λιγότερο ειλικρινείς και λιγότερο μετριόφρονες, ενώ έτειναν να είναι περισσότερο συναισθηματικοί και επιφανειακοί.
Με λίγα λόγια δηλαδή, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο ότι οι περισσότερο ανασφαλείς άνθρωποι, έχουν την τάση να προτιμούν τα τηλέφωνα της Apple.
 e-pcmag.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.