, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Μη φύγετε από τη Θεσσαλονίκη, αν δε λυθεί το θέμα του ΟΑΣΘ»!

του Βαγγέλη Στολάκη
Να λύσει το ζήτημα του ΟΑΣΘ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ευρεία σύσκεψη των φορέων της πόλης στο Διοικητήριο με την οποία εγκαινιάστηκε το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.
«Μη φύγετε από τη Θεσσαλονίκη, αν δε λυθεί το ζήτημα του ΟΑΣΘ» είπε χαρακτηριστικά ο Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος έθεσε και μία σειρά άλλων θεμάτων που αποτελούν προτεραιότητα για την περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης ξεχώρισε μεταξύ άλλων την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του διαδρόμου απο-προσγείωσης του αεροδρομίου Μακεδονία, ενώ αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια λύση στο προσφυγικό για την αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Άλλα ζητήματα που έθεσε ήταν η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης Έδεσσας, η καταπολέμηση της πολύ υψηλής ανεργίας που μαστίζει την Περιφέρεια, αλλά και η ανάγκη για πιο εντατικούς ρυθμούς σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να διευκολυνθεί η απορρόφηση κονδυλίων.
Ο κος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στα ευρύματα της Αμφίπολης, κάνοντας λόγο για ένα «μοναδικό μνημείο», και κάλεσε για αξιοποίησή του με μέριμνα της Κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.