, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταιγίδα προβλημάτων σε Αττική & Ζάκυνθo λόγω βροχοπτώσεων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες George Vitsaras / SOOC

Φωτογραφίες George Vitsaras / SOOC
Φωτογραφίες George Vitsaras / SOOC – βίντεο από ionian channel

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως αυτή την ώρα 200 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και 8 για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ τώρα επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, δόθηκαν, πλέον, στην κυκλοφορία η λεωφόρος Δημοκρατίας, η λεωφόρος Λιοσίων και η οδός Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, ενώ έκλεισε η οδός Διαδόχου Κωνσταντίνου στα Σπάτα, από το ύψος της οδού δημάρχου Χρ.Μπέκα έως την Κων. Παλαιολόγου.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τρεις ανθρώπους από αυτοκίνητο στο Μενίδι, και έναν ακόμη από όχημα στην Ευελπίδων, ενώ έως τώρα επιχειρούν 20 συνεργεία με 40 πυροσβέστες.
Έντονα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση και στην Ζάκυνθο. Τα εντονότερα προβλήματα σημειώθηκαν στις περιοχές Τσιλιβί, Αλυκές και Βανάτο. Η πυροσβεστική δέχθηκε 20 με 30 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί και από το γεγονός ότι οι χείμαρροι δεν έχουν καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ σε δρόμους και γειτονιές του νησιού υπάρχουν πάνω από 2.000 τόνοι αποβλήτων, καθώς κάτοικοι και φορείς κρατούν κλειστό το μοναδικό ΧΥΤΑ της Ζακύνθου στην περιοχή Καλαμάκι από τη στιγμή που ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής έχει υπερκορεστεί.
Φωτογραφία: SOOC/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Χωρίς ηλεκτροδότηση χιλιάδες άνθρωποι στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας

Για περισσότερες από οχτώ ώρες παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση, λόγω της κακοκαιρίας, πυκνοκατοικημένα οικοδομικά τετράγωνα στη Βικτώρια, στην 3ης Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αττικής και στους Αμπελόκηπους στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Αιτία του προβλήματος οι βλάβες σε υποσταθμούς της ΔΕΗ λόγω των πλημμυρών. Τα τεχνικά συνεργεία του διαχειριστή καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων και την επαναφορά της ηλεκτροδότησης, αλλά δεν δίνουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να παραμένουν στο «σκοτάδι».

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική έχει δεχθεί τουλάχιστον 250 κλήσεις για άντληση υδάτων και οχτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια) 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα.
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.