, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ακυρώθηκαν 1700 πτήσεις για σήμερα και αύριο

Τουλάχιστον 1700 πτήσεις ακύρωσε για σήμερα και αύριο η Lufthansa, οι πιλότοι της οποίας συνεχίζουν απτόητοι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Μετά τη δικαστική τους δικαίωση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το προσεχές διήμερο τα αεροσκάφη της θα παραμείνουν καθηλωμένα στο έδαφος.
Νωρίτερα, δικαστήριο στο Μόναχο απέρριψε την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων από την Lufthansa που αποσκοπούσε στο να εμποδίσει τους πιλότους της να προχωρήσουν σε νεότερη απεργία.
Η Lufthansa εκτιμά ότι κάθε απεργιακή κινητοποίηση προκαλεί οικονομική ζημία στην εταιρεία, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ και κατηγορεί το συνδικάτο των πιλότων ότι έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης, καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι αρκετά υψηλότερες από αντίστοιχα αιτήματα άλλων επαγγελματικών ομάδων.
Οι πιλότοι επιμένουν στο αίτημα για ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις κατά 3,7% στα επόμενα χρόνια, ενώ η Lufthansa συμφωνεί μόνο με 0,7%. Επιπλέον, οι πιλότοι θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την αποκατάσταση των προνομιακών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το προσωπικό καμπίνας επηρεάζεται άμεσα από τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, σε περίπτωση απεργίας των πιλότων οι ιπτάμενοι συνοδοί χάνουν το 1/3 του ημερομισθίου, καθώς ούτε εκείνοι μπορούν να εργαστούν.
Τις τελευταίες εβδομάδες, και παράλληλα με τις συνεχείς εκκλήσεις για νέες διαπραγματεύσεις, η Lufthansa προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, προσβλέποντας σε απαγόρευση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν τα κατάφερε. Χτες, δικαστήριο του Μονάχου απέρριψε προσφυγή της εταιρίας, η οποία στη συνέχεια άσκησε έφεση. Και, σήμερα το πρωί, η Lufthansa απέσυρε την έφεση μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου μίας ώρας, επικαλούμενη “νομικούς λόγους” και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.