, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Χαμένος ο Δήμαρχος στο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι"

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το θέμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τον εορταστικό διάκοσμο της Θεσσαλονίκης, έκανε την εξής δήλωση:
«Είναι τραγέλαφος και ντροπή για την πόλη να μην μπορεί να υπάρξει έγκαιρη απόφαση για τον Χριστουγεννιάτικο Διάκοσμο της Θεσσαλονίκης.
Μόλις 26 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ακόμη αναζητούμε απαντήσεις. Την ώρα που άλλες πόλεις στην Κεντρική Μακεδονία έχουν καταλήξει σε αποφάσεις, προϋπολογισμούς και, μερικές, έχουν στολίσει κιόλας, προσπαθώντας να τονώσουν την ψυχολογία και τις τοπικές αγορές, εμείς συζητάμε για τη διάθεση 140.000 ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε μουσικά σχήματα με έναν  Δήμαρχο  να είναι χαμένος στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του.
Για άλλη μια φορά  είναι όλα  στον αέρα.  Η διοίκηση αδυνατεί να παρουσιάσει στους Θεσσαλονικείς υπεύθυνα και δεσμευτικά, ως οφείλει:
 
α) το ύψος του συνολικού κόστους του χριστουγεννιάτικου  διακόσμου
β) τις διαδικασίες με τις οποίες προχώρα
γ) το ύψος των χορηγιών που έχει εξασφαλιστεί
δ) την πηγή προέλευσης των χορηγιών
ε) απτά στοιχεία, επίσημα έγγραφα και αλληλογραφία, που να αποδεικνύουν,  εφ’ όσον φυσικά υπάρχουν, όλα τα παραπάνω.
 
Αντί αυτών από τη πλευρά της δημοτικής αρχής  έχουμε τους γνωστούς φραστικούς εξυπνακισμούς  και φτηνές δικαιολογίες. Το μόνο που καταφέρνει είναι να υποτιμά τους Θεσσαλονικείς και να επιδεινώνει την ήδη φθαρμένη εικόνα της.
 
Μπορεί κάποιος να ενημερώσει υπεύθυνα ποιές από τις εντυπωσιακές ιδέες του καθηγητή σκηνογραφίας Απόστολου Βέττα θα υλοποιηθούν τελικά; Για να βγάλουμε και εμείς και οι Θεσσαλονικείς μια άκρη, ώστε να μην ακούμε, πάλι, αργότερα, τον δήμαρχο, τη μία να μας κατηγορεί όπως πέρσι, όταν επικρίναμε το στολισμό της πόλης και την άλλη να έρχεται ο ίδιος και να χαρακτηρίζει “καρακατσουλιό”, την εικόνα που πέρσι υπερασπιζόταν».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.