, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Αμμόχωστος, μία ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα»

Έκθεση φωτογραφίας, αφιερωμένη στην Αμμόχωστο με τίτλο «Αμμόχωστος, Μια Ευρωπαϊκή πόλη φάντασμα», παρουσιάζει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.
Η  φωτογραφική έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη (1ος όροφος, Κέντρο Πολιτισμού Πανοράματος, Απόστολου Σαμανίδη 21, Δημαρχείο, Πανόραμα). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 19.00  και μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό και τα σχολεία του δήμου.
«Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή είναι η πρώτη έκθεση που φιλοξενούμε στη Δημοτική μας Πινακοθήκη. Πρόκειται για μία από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που προγραμματίζουμε στο πλαίσιο των αδελφικών δεσμών μας με την Κύπρο σε συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο, Αντώνη Μανδρίτη. Η Αμμόχωστος μια κυπριακή πόλη-φάντασμα,  αποτελεί σύμβολο μαρτυρίου για τον ελληνισμό και ζωντανή απόδειξη του τουρκικού επεκτατισμού. Ένας τόπος μαρτυρίου που εξακολουθεί να συγκινεί και να ζητά επίμονα, μετά από δεκαετίες, να επιστραφεί στους χιλιάδες Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες της περιοχής», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Η έκθεση περιλαμβάνει συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό από τη μαρτυρική πόλη της μεγαλονήσου που με%

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.