, Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

search icon search icon

«40- 50 άτομα συνεχίζουν να συλλαμβάνονται στην Ειδομένη καθημερινά»!

Μπορεί ο παράνομος καταυλισμός που είχε στηθεί στην Ειδομένη να μην υπάρχει πια, όμως όπως φαίνεται, πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να προσπαθούν να περάσουν τα κλειστά σύνορα με σκοπό να φτάσουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Όπως δήλωσε στο Karfitsa,gr ο δήμαρχος Παιονία Χρήστος Γκουντενούδης: «σε καθημερινή βάση, γίνονται περίπου 40 με 50 συλλήψεις. Φεύγουν από τις δομές και προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει και τους γυρίζει πίσω στις δομές φιλοξενίας. Βέβαια… όσοι έχουν χρήματα βρίσκουν τον τρόπο και φεύγουν από την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Γκουντενούδης.
Ο κ. Γκουντενούδης μάλιστα, στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από εχθές Πέμπτη,  θα κάνει σχετική παρέμβαση για το προσφυγικό ζήτημα. «Θα καταθέσω τις απόψεις μου για το ρόλο που πρέπει να έχει στο προσφυγικό η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού. Δε μπορεί ένα θεσμικό όργανο να είναι ακόλουθος διάφορων οργανώσεων». Μάλιστα ο δήμαρχος Παιονίας σημειώνει πως ακόμη… περιμένει να πάρει τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στους κατοίκους τις περιοχής. «Αναμένουμε κι εμείς να δούμε τι θα γίνει. Από την άλλη πλευρά κι εμείς οι δήμοι πρέπει να οργανωθούμε σε περίπτωση που βρεθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με τις δομές που έχουμε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε, βέβαια χρειαζόμαστε προσωπικό που αυτό θα πρέπει να γίνει με νόμιμες διαδικασίες εξπρές. Μη ξεχνάνε πως επίκεινται και οι “απειλές” του Ερντογάν. Μπορεί να μην έρθει στην Ελλάδα κανένας από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», καταλήγει ο κ. Γκουντενούδης.
Ελ. Καραβασίλη 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.