, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Βάζουμε ξανά την Ελλάδα στο σωστό δρόμο

του Θεόδωρου Καράογλου*
Παραμονές των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 το λέγαμε πολλοί, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που μας άκουγαν: «Η Ελλάδα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπει τις ευκαιρίες να περνούν, ανήμπορη να τις “αρπάξει” και να τις εκμεταλλευτεί».
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε…
Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία επέστρεφε στην ανάπτυξη, εμφανίζοντας μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, ενθαρρυντικά σημάδια πραγματικής και όχι λογιστικής ανάκαμψης, αίφνης βρέθηκε ξανά πίσω στην ύφεση.
Στα σχεδόν δυο χρόνια «διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου» αντί να υλοποιηθούν στοχευμένες μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό πρόσημο σπαταλήσαμε ως χώρα πολύτιμο «πολιτικό» και «οικονομικό» χρόνο σε ατυχείς διαπραγματεύσεις, προτάσσοντας τη δήθεν «μαγκιά» και όχι τη λογική, παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι εντυπώσεων και όχι ουσίας.
Η πολιτική της γενικευμένης οικονομικής ανασφάλειας που κυριάρχησε μας οδηγεί σήμερα στην πόρτα ενός τέταρτου μνημονίου, ενώ από τον Γενάρη τίθενται σε εφαρμογή μια σειρά ακραίων φοροεισπρακτικών μέτρων που θα «κατεδαφίσουν» κυριολεκτικά επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Απέναντι στην «Αριστερή» αντίληψη ότι ο λαϊκισμός υπερισχύει της πικρής αλήθειας και τα άδεια κρατικά ταμεία γεμίζουν φορολογώντας ό,τι κινείται, η Νέα Δημοκρατία επενδύει στο δίπολο «λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες».
Στο πλαίσιο αυτό μιλάμε ευθέως για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και τα κέρδη των επιχειρήσεων, που συνοδεύεται από περιορισμό της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους.
Δεσμευόμαστε για τολμηρή υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία, για να αποκτήσουμε επιτέλους μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και ένα κράτος που δεν θα πολεμά την επιχειρηματικότητα.
Προτάσσουμε την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία μέσω της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ενώ επιμένουμε στην ανάγκη εφαρμογής του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της ακραίας φτώχειας που πλήττει ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες.
Με αυτές τις αλλαγές η Ελλάδα μπορεί σύντομα να πορευτεί ξανά στο δρόμο της προόδου, δεδομένου ότι οι μειώσεις φόρων θα ωφελήσουν τη μέση ελληνική οικογένεια, οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν δουλειές και αυτές με τη σειρά τους θα καλλιεργή- σουν την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να διαλέξουμε το σωστό δρόμο!
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Ελλάδα, αλλάζοντας πρωτίστως νοοτροπία τόσο ως χώρα, όσο και ως κοινωνία,
*Ο κ. Καράογλου είναι βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχης Εργασίας του κόμματος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.