, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον Ερντογάν σε καυγά

Φ.Βλαστού
«Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον μπούσαλα», ήταν από τα πρώτα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στα νέα γραφεία της Νέα Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
«Οι δανειστές ξέρουν ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και άρα η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Προσωπικά δεν αποκλείω να έχουμε άμεσες πολιτικές εξελίξεις», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στις «κυβερνητικές διαρροές» που ακούγονται τις τελευταίες μέρες ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε : « Η κυβέρνηση γενικά μέχρι σήμερα πολιτεύεται με διαρροές, δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι λάθος τακτική και δεν θα έπρεπε να το κάνει. Οι διαρροές δεν θα της λύσει το πρόβλημα, αντίθετα θα το λύσει η πειστική διαπραγμάτευση».
Για το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές, να κερδίσει η ΝΔ και κατά πόσο θα μπορέσει να φέρει καλύτερα αποτελέσματα ο ίδιος είπε ότι: «Όσο χάνουμε χρόνο τόσο η διαπραγμάτευση που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δυσκολότερη, γιατί όσο χάνουμε χρόνο η ζημία μεγαλώνει. Εμείς ζητάμε εκλογές αν είναι δυνατόν και σήμερα, γιατί πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας δυστυχώς δεν θα μπορέσει να επιτύχει μια τέτοια συμφωνία».
Όσον αφορά την αξιολόγηση ο ίδιος θυμήθηκε ένα περιστατικό που είχε εξελιχθεί κατά την  Thessaloniki Summit του ΣΒΒΕ με τον κ. Σταθάκη. « Εκτός από τον καυγά μου με τον κ.Χαρίτση, είχα μια στιχομυθία με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σταθάκη, ο οποίος είχε πει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα είχε κλείσει μέχρι την 1 Νοεμβρίου και τότε του είχα πει ότι σας δίνω και 15 μέρες επιπλέον», προσθέτοντας πως : «και τέτοιο δεν κατάφεραν και  τώρα ζούμε το σίριαλ της πρώτης αξιολόγησης, με την διαφορά τώρα ότι ο χρόνος τελειώνει», εξηγώντας ότι «εάν βρεθούμε στο 2017, η Ολλανδία, μετά  Γαλλία και στη συνέχεια η Γερμανία θα βρεθούν σε προεκλογική περίοδο έτσι θα είναι πολιτικά αδύνατο να κλείσει συμφωνία εν μέσω προεκλογικών εκστρατειών, άρα αυτόματα πάμε για τον Οκτώβριο του 2017, κάτι το οποίο για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικό».
 
« Τουρκία και η Αλβανία δεν υπολογίζουν καθόλου την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αυτό μας ανησυχεί»
Αναφερόμενος στα εθνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με τις δηλώσεις-προκλήσεις που δέχεται από Τουρκία και Αλβανία ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον κ. Ερντογάν σε έναν εύκολο καυγά  με την Τουρκία. Μεγαλύτερο λάθος από το να δώσουμε στον κ. Ερντογάν έναν καυγά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε. Η ψυχραιμία δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά ισχύος».
Ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι οι δυο γείτονες χώρες βρίσκουν πάτημα την οικονομική αδυναμία της χώρας και για αυτό προβαίνουν σε αυτές τις δηλώσεις. «Τόσο η Τουρκία όσο και η Αλβανία δεν υπολογίζουν καθόλου την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αυτό μας ανησυχεί. Η θέση αδυναμίας που βρισκόμαστε στην οικονομία, μεταφράζεται από κάποιους ως γενική αδυναμία. Πρέπει να αλλάξουμε σύντομα την οικονομία μας για να δείξουμε σε όλους ότι δεν είμαστε αυτό που νομίζουν».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.