, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Δύο γυναίκες δήμαρχοι έκλεψαν την παράσταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Με τις ομιλίες δημάρχων και εκπροσώπων αυτοδιοικητικών παρατάξεων άρχισαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο τοπικές… αρχόντισσες που έκλεψαν την παράσταση ήταν η δήμαρχος Παρανεστίου και η δήμαρχος Κάσου.
Την ανάγκη να στηριχτούν οι… 31 ορεινοί δήμοι της χώρας, ζήτησε η δήμαρχος Παρανεστίου, Αλίκη Σωτηριάδου. “Πρέπει να αποφεύγεται η υπερφορολόγηση σε περιοχές με μικρό πληθυσμό και η φορολογική αποκέντρωση πρέπει να είναι στόχος πραγματικός της ΚΕΔΕ, αλλά και της κυβέρνησης που θα πρέπει να υποστηρίξει το εγχείρημα”
Παράλληλα, ζήτησε να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί σε… βουλευτικά γραφεία και σημείωσε ότι θα πρέπει στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί για την κινητικότητα να ληφθεί μέριμνα, ώστε να υπάρχουν γιατροί σε όλους τους δήμους ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων γιατί, όπως είπε, «σε λίγο οι υπάλληλοί μας θα χρειάζονται ψυχιατρική υποστήριξη γιατί τους έχουμε τεντώσει τα νεύρα». «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Πρέπει να υπάρξουν δυναμικές λύσεις και οι δήμοι να λειτουργήσουν» πρόσθεσε.
Τη δική της απάντηση στην προκλητικότητα της Τουρκίας έδωσε η δήμαρχος της ακριτικής Κάσου, Μαίρη Σορώτου, από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και η κεντρική εξουσία να μην αφήσει κανένα ακριτικό νησί αβοήθητο. «Θέλω, λοιπόν, στην πατρίδα της δημοκρατίας να σκεφτείτε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το βασικό κύτταρο, ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας και αυτήν τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε και τη δημοκρατία μας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε όλοι ενωμένοι, και αυτοδιοικητικοί και κεντρική εξουσία, να μην αφήσετε κανένα ακριτικό νησί αβοήθητο», τόνισε η κ. Σορώτου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.