, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

του Ντίνου Κωστόπουλου*
ΝΑ ΕΡΧΕΣΤΕ… ήταν η φωνή – η συγκινητική έκκληση – του Πανοσιολογιώτατου προκαθήμενου της Ορθοδοξίας κ.κ. Βαρθολομαίου από την Κωνσταντινούπολη, κατά τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης των έργων ζωγραφικής του Ηλία Κοντοζαμάνη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης. Με γενικό τίτλο «Ο Βυζαντινός κόσμος» ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κ. Ηλίας Κοντοζαμάνης «ξαναζωντάνεψε» με τα έργα του τη μεγάλη δόξα του Βυζαντίου, με εικόνες και πρόσωπα που «χάθηκαν» στο πέρασμα των αιώνων… Να έρχεστε!.. Ήταν τα λόγια, οι δύο συγκλονιστικές λέξεις του Πατριάρχη, που συντάραξαν όλους τους παρευρισκόμενους στην σεμνή τελετή στο Σισμανόγλειο και που απευθύνονται στον Ελληνισμό απανταχού της γης και προφανώς δεν είναι μια απλή πρόσκληση, αλλά μάλλον μια κραυγή αγωνίας που έρχεται να σκιάσει περαιτέρω το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται ολοένα και περισσότερο στη γειτονική χώρα σε βάρος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας… Η σημαντικότατη αυτή έκθεση των έργων ζωγραφικής για το Βυζάντιο του δικού μας Ηλία Κοντοζαμάνη, ίσως να μεταφερθεί τον Απρίλιο και στη μητρόπολη του κόσμου τη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της Hermes Expo και της συμπλήρωσης 30 χρόνων της ομογενειακής εφημερίδας Hellenic News of America.
ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, αρχίζουν από 5 έως 16 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού – πρώην Αλάνα Τούμπας δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες για άνεργους, ανασφάλιστους, άπορους και πολύτεκνους συμπολίτες μας. Με την συμμετοχή ιατρών επιστημόνων του ΑΠΘ, με την συνέργεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με την υποστήριξη του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας και πολλών ακόμη φορέων. Η φετινή διοργάνωση της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιδημαρχείας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η «Karfitsa» υποστηρίζει επικοινωνιακά και φέτος την πρωτοβουλία.
*Ο κ. Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.