, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Με αντεγκλήσεις, αποχωρήσεις και αποχές έκλεισε το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε ότι την ώρα της ψηφοφορίας δεν επιτρέπεται να γίνονται τοποθετήσεις, όμως…
Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιδράσεις εκδηλώθηκαν όταν ο πρόεδρος, Γιώργος Πατούλης, έθεσε σε ψηφοφορία το ερώτημα εάν θα πρέπει το εκλογικό σύστημα να συζητηθεί από την κυβέρνηση… τώρα ή αργότερα.
Το λόγο ζήτησε επί της διαδικασίας ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος είπε «Εμείς διαβάσαμε ένα συγκεκριμένο κείμενο, τα ερωτήματα ήταν σαφή, όχι όποιος έχει το λόγο βάζει τα ερωτήματα. Πραγματικά είναι η αντίληψη που έχετε για τη δημοκρατία…». «Εσείς μιλάτε για δημοκρατία; Δεν ντρέπεστε κ. Μπίρμπα; Αρκετά κομματικά παίζετε» απάντησε ο κ. Πατούλης. Ο κ. Μπίριμπας γνωστοποίησε ότι η παράταξη απέχει από τη διαδικασία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» και ζήτησε να γίνει ακριβής καταμέτρηση ψήφων. Κατά την αποχώρηση του κ. Ιωακειμίδη από την αίθουσα ο κ. Πατούλης του είπε: «Κάνατε τη χειρότερH σας συνέλευση, ντροπή σας. Είσαι για να είσαι εκεί που βρίσκεσαι».
Κατά την ψηφοφορία αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να μην συζητηθεί τώρα το θέμα του εκλογικού συστήματος. Επίσης, η ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, υπέρ της εξουσιοδότησης του ΔΣ ώστε να μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή από την Επιτροπή Διαβούλευσης εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της και υπέρ του ψηφίσματος, που εμπεριέχουν τις αποφάσεις του συνεδρίου του Βόλου. Επίσης, η ΚΕΔΕ τάχθηκε κατά του ελεγκτή νομιμότητας, ενώ ο κ. Πατούλης έκλεισε το συνέδριο με τη φράση «πάμε για αγώνες, πάει μπροστά η Αυτοδιοίκηση».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.