, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Πώς να διορθώσετε έναν καναπέ που έχει «κάτσει»!

Μπορεί να έχετε τον καναπέ σας πολλά χρόνια και να έχει «κάτσει» αρκετά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον αλλάξετε.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας εύκολα και οικονομικά για να τον μετατρέψετε σε έναν ολοκαίνουργιο, «φουσκωτό» και πάλι, καναπέ.

Πρώτο βήμα Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε όλα τα μαξιλάρια του καναπέ, να αφαιρέσετε από το εσωτερικό τους το «γέμισμα» και να πλύνετε το εξωτερικό ύφασμα. Επίσης, μπορείτε να πετάξετε το γέμισμα όλων των παλιών μικρών μαξιλαριών με τα οποία συνηθίζατε να διακοσμείτε τον καναπέ σας.

Αυτή είναι η "πριν" εικόνα του καναπέ σας;

Δεύτερο βήμα Προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει είδη ραπτικής αρκετό «γέμισμα». Θα χρειαστείτε γύρω στα 5 κιλά γεμίσματος. Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά εμείς θα σας προτείνουμε το γνωστό σε όλους σας αφρολέξ το οποίο είναι ιδανικό για γέμισμα μαξιλαριών επίπλωσης.

Έτσι θα γίνει μετά το γέμισμα!

Τρίτο βήμα To μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να ανοίξετε τα μαξιλάρια του καναπέ και να προσθέσετε μέσα σε αυτά όσο «γέμισμα» θεωρείτε πως χρειάζονται για να φουσκώσουν. Φυσικά θα βάλετε μέσα και το παλιό «γέμισμα» και απλά θα προσθέσετε και από το καινούργιο. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε για να γεμίσετε και τα διακοσμητικά μαξιλαράκια του καναπέ σας.

Τέταρτο βήμα Για να γεμίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ στα οποία κάθεστε θα πρέπει να αγοράσετε πολυεστερική βάτα (μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής) την οποία θα βάλετε σε στρώσεις γύρω από το «γέμισμα» που ήδη έχει ο καναπές σας. Έπειτα βάλτε το γέμισμα και πάλι μέσα στα μαξιλάρια και κλείστε το φερμουάρ. Για να είστε σίγουροι πως δεν θα μετακινούνται οι στρώσεις της πολυεστερικής βάτας στο εσωτερικό του καναπέ σας πάρτε μια ειδική κόλλα για να τις κολλήσετε μεταξύ τους. Τέτοια κόλλα θα βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby και κατασκευών.thehomeissue_kanapes03Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. 

spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.