, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μαθητές της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού από σχολεία της περιοχής, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με απαγγελίες ποιημάτων, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, στο Ξενοδοχείο «Καψής» (Μοναστηρίου 18), με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2016» πραγματοποιείται με την ευγενική – δωρεάν παραχώρηση του χώρου από την «Τουριστικές Επιχειρήσεις ΚΑΨΗΣ ΑΕ»
Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί, επίσης για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα» στην αίθουσα αναμονής επιβατών του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 28), με τη συνεργασία του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός» και της Χορωδίας του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου  Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική – δωρεάν παραχώρηση του χώρου από τον ΟΣΕ
Χορηγοί των εκδηλώσεων: «Διαμαντής Μασούτης, Σούπερ Μάρκετ Α.Ε.»  και «Φαίδων Α.Ε.», Βιομηχανία Ζαχαροπλαστικής
Γιορτή με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες, σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης στην Πλατεία Ρομφέη (Κουλέ-Καφέ), τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, στις 17.00, οπότε και θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών των μουσικών σχημάτων του Ωδείου
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε πλατείες της Άνω Πόλης θα ψάλλουν μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, με ώρα έναρξης 11.00 και αφετηρία την πλ. Αγ. Αικατερίνης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα περιλαμβάνει τα σημεία: Εκκλησία Προφήτη Ηλία, πλ. Τερψιθέας, πλ. Ρομφέη, πλ. Καλλιθέας και πλ. Αγ. Αναργύρων
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως τις 28 Δεκεμβρίου 2016
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 19.00, στον αύλειο χώρο της Κοινότητας (Β. Όλγας – 25ης Μαρτίου 24): «Έλα … να στολίσουμε μαζί». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει εργαστήριο με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, με τη συμμετοχή του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων των εργαστηρίων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης, Εύης Κυρμακίδου. Με τις δημιουργίες θα στολιστούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Κοινότητας, που θα φωταγωγηθούν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, Ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Η Μελωδία της Αλληλεγγύης 2016» από τον Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν, γεμίζοντας με τρόφιμα το χριστουγεννιάτικο καλάθι της αλληλεγγύης, με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Δώσε Φως και Ελπίδα», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στις 18.00, στο Πάρκο Ηρώων Τριανδρίας. Θα ακουστούν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις παιδικές χορωδίες των 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Τριανδρίας, του Γυμνασίου και του Λυκείου Τριανδρίας, του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Φίλιππος» και των κέντρων ξένων γλωσσών «ISON», με τη συμμετοχή της παιδικής φιλαρμονικής ορχήστρας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας, ενώ ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do, Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις για παιδιά με face painting και κατασκευές με μπαλόνια, με τη συμμετοχή της ομάδας «Ανεμοσκορπίσματα». Στα παιδιά θα προσφέρονται καραμέλες και ζαχαρωτά, ενώ θα γίνει κλήρωση δώρων, με τις χορηγίες των βιβλιοπωλείων Μπαρμπουνάκης, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «ISON», της Λέσχης Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανδρίας, των Σκακιστικών Συλλόγων Τριανδρίας, του Συλλόγου Ποντίων Τριανδρίας και των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ του Α.Σ. Αχιλλέα Τριανδρίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και να ενισχύουν οικονομικά τον εθελοντικό οργανισμό «Χαμόγελο του -παιδιού». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

—-

Εορταστικές εκδηλώσεις, ενόψει των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ) και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός».

Στο στολισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα πάρουν μέρος την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 18.30, τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών «Θέρμης» και «Υψηλάντου», με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (11η Δεκεμβρίου). Τα παιδιά θα διακοσμήσουν τα δέντρα που έχουν τοποθετηθεί στο φουαγιέ του Δημαρχείου με στολίδια που κατασκεύασαν τα ίδια, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο «Η μουσική  μιλάει σε όλες τις γλώσσες και τις καρδιές…», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζω τις νότες και τη μουσική», των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό σύνολο από το Ωδείο  Άνω Πόλης.

Στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του 8ου παραρτήματος του  Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αρτάκης 9) θα πάρουν μέρος στις 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10.30, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Μ. Αλέξανδρος», με δικές τους κατασκευές.

Παράλληλα, παιδιά από τους υπόλοιπους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, θα πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους, από την Τετάρτη 14 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2016. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διαρκέσει από τις 8 έως και τις 22 Δεκεμβρίου 2016, με τη συμμετοχή των παιδιών και των γονέων, στους χώρους των παιδικών σταθμών του Οργανισμού.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 17.30, στον χώρο του παιδικού σταθμού του ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (28ης Οκτωβρίου 99). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η παράσταση με τίτλο «Φρικαντέλα» και το μιούζικαλ «Χριστούγεννα στο δάσος», με τη συμμετοχή των παιδιών των τμημάτων «Ήλιος» και «Συννεφάκια-Αστεράκια».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.