, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αστυνομικοί από μάχιμες υπηρεσίες για τη φύλαξη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη

Την έντονη δυσαρέσκεια των αστυνομικών  στην απόφαση με την οποία διατάχθηκε η μετακίνηση 15 αστυνομικών στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνουν, πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του εγκλήματος, από Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και Τμήματα Τροχαίας του Ν. Θεσσαλονίκης, «παρόλο που το κτίριο όπου θα βρίσκεται (μοναδικού εκπροσώπου της Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη) φυλάσσεται καθημερινά σε 24ωρη βάση από δεκάδες Αστυνομικούς και η επιτήρησή του από εποχούμενες περιπολίες είναι έντονη και επαρκής». Μάλιστα τονίζουν πως πρόκειται για «τον καλύτερο φυλασσόμενο στόχο όλης της Βόρειας Ελλάδας»!
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «ως Αστυνομικός συνδικαλιστικός φορέας ΕΚΑ Θεσσαλονίκης χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα εδρεύει εντός του Υφυπουργείου Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, στο παλιό Διοικητήριο δηλαδή, που εδρεύει στην οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όμως, δυστυχώς, οφείλουμε να ομολογήσουμε και να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των Αστυνομικών και την αντίθεσή μας ως εκλεγμένοι στη διαφύλαξη των εργασιακών συμφερόντων των εργαζομένων Αστυνομικών, στην απόφαση της φυσικής ηγεσίας με την οποία διατάχθηκε η μετακίνηση 15 Αστυνομικών που υπηρετούν σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του εγκλήματος».
Ζητούν από την πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να δώσει εντολή να γίνει τροποποίηση αυτής της διαταγής, «καθόσον το υπηρεσίακο και δημόσιο συμφέρον το επιτάσσει απόλυτα αυτό. Όπως μας καταγγέλθηκε και πληροφορηθήκαμε, επιπλέον και άλλοι οχτώ συνάδελφοί μας μετακινήθηκαν με καθήκοντα ασφαλείας στο εν λόγω γραφείο, πέραν των ανωτέρω δεκαπέντε 15 που θα εκτελούν καθήκοντα ένστολης φρούρησης. Ως συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στη διαμαρτυρία για όλα τα παραπάνω, τα οποία προκαλούν την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων συναδέλφων μας. Καλό θα ήταν να διαταχθούν Έκτακτες Μεταθέσεις, για την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης γενικότερα, κάτι που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και έχει γίνει για άλλες περιοχές της Ελλάδας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, λόγω της ίδρυσης του Πρωθυπουργικού Γραφείου και των 11 Hot Spots στο Νομό Θεσσαλονίκης, από τον Πίνακα Μορίων των Τακτικών Μεταθέσεων, έτσι ώστε να μην απομακρυνθεί ούτε ένας συνάδελφος από μάχιμη Υπηρεσία, αφού πραγματικά οι περισσότερες Υπηρεσίες μας “στενάζουν” καθημερινά λόγω των ελλείψεων».
Τέλος επισημαίνεται ότι: «με όλα τα πάρεργα που έχει ο οργανισμός της Αστυνομίας, με τα 11 Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας (Hot Spots) που επιτηρεί το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με την αύξηση της εγκληματικότητας γενικότερα στη Β. Ελλάδα θα πρέπει να μετακινούνται Αστυνομικοί σε μάχιμες Υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο, στη μάχη κατά του εγκλήματος και κοντά στον πολίτη και όχι να φυλάνε ένα κτίριο και κάποια γραφεία που αποτελούν εδώ και πολλά έτη, τον καλύτερο φυλασσόμενο στόχο όλης της Βόρειας Ελλάδας!».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.