, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ντέγιαν Κράβιτς: «Από εμάς εξαρτάται το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε»

 
«Από εμάς εξαρτάται το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε», τόνισε για το Ρέθυμνο Cretan Kings  της φετινής σεζόν ο Ντέγιαν Κράβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε STOIXIMAN.GR MVP της 9ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.
Ο 26χρονος Σέρβος σέντερ στην εντός έδρας νίκη της κρητικής ομάδας επί του Προμηθέα στην παράταση συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο ράνκινγκ (20 πόντοι με 4/4 βολές, 8/12 δίποντα, 10 ριμπάουντ, μια ασίστ, τέσσερα κοψίματα, ένα κόψιμο εις βάρος του, τέσσερα κερδισμένα φάουλ, τρία εναντίον του φάουλ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 32’ και 17’’ συμμετοχής), περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη νικήτριας ομάδας στην 9η αγωνιστική.
Ο Κράβιτς χαρακτήρισε το ελληνικό πρωτάθλημα ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά στην Ευρώπη και εξήγησε ότι επέστρεψε μετά από μια σεζόν απουσίας στο Ρέθυμνο Cretan Kings, γιατί: «Θεωρώ πως άφησα την δουλειά στην μέση».
– Τι σημαίνει για σένα η ανάδειξη σου σε STOIXIMAN.GR MVP της 9ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League σε συνδυασμό με την εντός έδρας νίκη της ομάδας σου στην παράταση επί του Προμηθέα.
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον συγκεκριμένο τίτλο. Όμως εκείνο που μετράει περισσότερο είναι ότι η ομάδα μου κατάφερε να κερδίσει και να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο ήττες. Όλοι μαζί προσπαθήσαμε και οδηγήσαμε την ομάδα μας στην 5η νίκη».
– Γιατί επέλεξες να επιστρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Ρέθυμνο μετά από μια σεζόν απουσίας;
«Μετά από ένα χρόνο απουσίας αποφάσισα να επιστρέψω στην STOIXIMAN.GR Basket League και στο Ρέθυμνο Cretan Kings διότι θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Την πρώτη μου σεζόν εδώ θεωρώ πως άφησα την δουλειά στη μέση, ενώ πιστεύω πως πλέον είμαι ακόμη πιο έτοιμος να προσφέρω ακόμη περισσότερα».
– Τι μπορεί να καταφέρει το Ρέθυμνο Cretan Kings την φετινή σεζόν και μετά το ικανοποιητικό ξεκίνημα του;
«Είμαστε ένα πολύ αξιόλογο σύνολο. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, κάναμε μία «κοιλιά» εκτός έδρας κόντρα σε Κύμη και ΠΑΟΚ αλλά θεωρώ πως η αντίδραση μας στο ματς με τον Προμηθέα ήταν πολύ σημαντική ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Από εμάς εξαρτάται το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε».
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.