, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με την Νοτοπούλου αλλά εκείνη… έλειπε!

Της Έλενας Καραβασίλη
Στους δρόμους βρέθηκαν σήμερα οι συνταξιούχοι και ζήτησαν να “μη βάλει χέρι άλλο η κυβέρνηση στις συντάξεις”. Επίσης διαμαρτυρήθηκαν για το δώρο των Χριστουγέννων το οποίο θέλουν να τους καταβληθεί. Μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν με κ. Νοτοπούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού στο κτήριο του πρ. ΥΜΑΘ αλλά δεν ήταν εκεί Τελικά οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να μιλήσουν τηλεφωνικά με την κ. Νοτοπούλου  διότι όπως είπαν «Το μαγαζί είναι κλειστό. Ποιος ο λόγος ύπαρξής του λοιπόν; Εφόσον δε μπορούμε να θέσουμε τα αιτήματά μας, γιατί πληρώνεται τόσα χρήματα μία 28χρονη που δε βρίσκεται στο γραφείο της έτσι ώστε να κάνει αυτό που της ανατέθηκε. Παίρνει 2.560 ευρώ το μήνα, προκειμένου να παρακολουθεί και να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ζητήματα που υπάρχουν με σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους τοπικούς φορείς. Πως θα γίνει αυτό όταν το γραφείο είναι κλειστό;»
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων κ. Παρτάλης – μιλώντας στην karfitsa – τα ζητήματα που ήθελαν να θέσουν στην εκπρόσωπο του πρωθυπουργού ήταν η έλλειψη… γραφείου Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη. «Περισσότεροι από 400.000 συνταξιούχοι καλούνται να πηγαίνουν στην Αθήνα για τα ζητήματά τους, καθώς στο τηλέφωνο που υπάρχει για την εξυπηρέτησή μας, δεν απαντάει ποτέ κανείς. Επίσης ζητάνε από συνταξιούχους που έχουν 9.000 ένσημα βαρέα, να έχουν επιπλέον 1.000 ένσημα τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχουν πλέον δουλειές, που θα τα βρούνε τα ένσημα. Δεν είναι δυνατόν μετά από σκληρή δουλειά χρόνων, να μη μπορούμε να βγούμε στη σύνταξη. Τα ζητήματά μας είναι πάρα πολλά αλλά δεν υπάρχει κανένας να μας ακούσει…» αν και δημιουργήθηκε – όπως τονίσθηκε – αρμόδιο πρωθυπουργικό γραφείο και στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.