, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και στην Πλατεία της Αρχαίας Αγοράς

Την παραχώρηση του χώρου της Πλατείας Αρχαίας Αγοράς από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Σύλλογο Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με στόχο τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, στη διάρκεια της 27ης τακτικής συνεδρίασης.
Η παραχώρηση ισχύει για το χρονικό διάστημα από 10 Δεκεμβρίου 2016 έως και 7 Ιανουαρίου 2017, ενώ στην περιοχή θα φιλοξενηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημιουργικά εργαστήρια, ψυχαγωγικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, περίπτερα με χριστουγεννιάτικα εδέσματα και στολίδια και ενημερωτικά περίπτερα Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και φιλανθρωπικών φορέων, με έμφαση στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Το ύψος του μισθώματος που θα πρέπει να καταβάλει ο Σύλλογος στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα ανέλθει στο ποσό των 3€ την ημέρα, προκειμένου να ισχύσουν χαμηλές τιμές στα εισιτήρια των παιχνιδιών και να ενισχυθεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων.
Στο συμφωνητικό συνεργασίας που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμο και το Σύλλογο Επαγγελματιών, θα γίνεται αναλυτική αναφορά σε όλες τις εκδηλώσεις καθώς και στις υποχρεώσεις των αναδόχων για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, την έκδοση αδειών, την καθαριότητα του χώρου τη διανομή των περιπτέρων, την ηλεκτροδότηση κ.ά.
 
 
(φωτο Σ.Αυγητίδης)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.