, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσες υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα θα συγκεντρώσει το The Lobster του Γ.Λάνθιμου;

Τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τις 74ες Χρυσές Σφαίρες που θα αναδείξουν και επισήμως τα κινηματογραφικά φαβορί της σεζόν και θα ανοίξουν τον δρόμο προς τα Όσκαρ.
Ήδη, ορισμένες ταινίες έχουν ξεχωρίσει και αναμένεται να συγκεντρώσουν πολλαπλές υποψηφιότητες. Ανάμεσά τους το μιούζικαλ, «La La Land» -πολλοί θεωρούν ότι θα είναι το «Artist» της φετινής χρονιάς-, το «Moonlight» -που πολλοί ελπίζουν ότι θα βάλει τέλος στις συζητήσεις περί λευκών Όσκαρ-, το «Manchester By the Sea» και το «Jackie».
Το μεγάλο ερώτημα -τουλάχιστον για εμάς στην Ελλάδα- είναι πόσες και ποιες υποψηφιότητες θα μπορέσει να αποσπάσει το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου.
Πιθανές είναι υποψηφιότητες σε κατηγορίες όπως της Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ ή της Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Κωμωδία/Μιούζικαλ, όπως τουλάχιστον προβλέπουν μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το σενάριο είναι επίσης πιθανό να βρεθεί στις υποψηφιότητες.
Στις κατηγορίες των ερμηνειών, σίγουρες (στην κατηγορία της γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία) πρέπει να θεωρούμε τις υποψηφιότητες των Έιμι Άνταμς (Arrival) και Νάταλι Πόρτμαν (Jackie), ενώ μένει να δούμε εάν θα είναι υποψήφια η Ιζαμπέλ Ιπέρ για το Elle ή η Βαϊόλα Ντέιβις για το «Fences», ενώ στην κατηγορία της Κωμωδίας, ποιος μπορεί να αποκλείσει την Μέριλ Στριπ του «Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς» ή την Έμμα Στόουν του «La La Land»;
Στις ανδρικές ερμηνείες, Τομ Χανκς (Sully) και Ντένζελ Ουάσινγκτον (Fences) είναι δύο ηθοποιοί που είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιοι, ενώ θετικές κριτικές έχει αποσπάσει η ερμηνεία του Κέισι Άφλεκ (Manchester By the Sea) και του Άντριου Γκάρφιλντ (Hacksaw Ridge). Στην κατηγορία της Κωμωδίας/Μιούζικαλ θα μπορούσαμε να δούμε τους Ράιαν Ρέινολντς (Deadpool), ενώ ο Ράιαν Γκόσλινγκ (La La Land) και ο Χιού Γκραντ (Φλόρενς Φόστερ Τζέκινς) θεωρούνται μάλλον σίγουρες υποψηφιότητες.
Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.