, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πρόεδρος για δέκα χρόνια σε ένα επιμελητήριο με… ταμείο συν που βοηθά οικονομικά!

του Βαγγέλη Στολάκη
Ο ίδιος βρίσκεται δέκα χρόνια στην θέση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Από το 2006 μέχρι και το 2016 βρίσκεται στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, το οποίο όπως είπε στην σημερινή συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους και ταμείο συν έχει και μεγάλο αποθεματικό και βοηθά όπου μπορεί οικονομικά.
Ο Μιχάλης Ζορπίδης εκτίμησε επίσης πως για το 2016 τα λουκέτα στις επιχειρήσεις μέλη του επιμελητηρίου θα είναι αυξημένα κατά 30% συγκριτικά με τις νέες εγγραφές. Τόνισε δε πως οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα το 2017.
Ο κ. Ζορπίδης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στις δράσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της πόλης. Είπε πως ο φορέας στηρίζει οικονομικά τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους του νομού αλλά και οικογένειες μελών του μέσα από το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ». Πιο συγκεκριμένα οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος λαμβάνουν 200 ευρώ τα οποία προορίζονται για τρόφιμα. «Θέλουμε να στηρίξουμε όλες της επιχειρήσεις και τα μέλη μας».
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες του που βοηθούν τους επιχειρηματίες. «Είμαστε δημόσιος φορέας που λειτουργεί άριστα. Διαθέτουμε 22 υπαλλήλους ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να ιδρύσει μια επιχείρηση μπορεί να το κάνει σε… 10 με 15 λεπτά».
Ο κ. Ζορπίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες από τους φορείς της πόλης για ορισμένα ζητήματα, όπως για παράδειγμα  στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης ενώ για την Χριστουγεννιάτικη πλατεία Αριστοτέλους δήλωσε πως είναι… χάλια και πως αρκούσε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια φάτνη!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.