, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βράβευση στον εκδότη του «Π» και της KARFITSA Νικόλαο Καραμανλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή συναυλία, στο πλαίσιο των Χριστουγέννων. Μια πρωτοβουλία του πρεσβύτερου Δημήτριου Παπανδρέου που όνειρο του έχει Να καταφέρει να μην πεινάει κανείς… Κανένας άνθρωπος χωρίς φαγητό. 
Ο πατήρ Δημήτριος βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια στην εν λόγω ενορία και είναι αγαπητός σε όλη την περιοχή και στις 62 οδούς που καλύπτει ο Ναός.Προέρχεται από οικογένεια παπάδων, με τον πρώτο ιερέα να χειροτονείται το 1600, δηλαδή πριν από 15 γενεές!
Πρεσβύτερος Δημήτριος Παπανδρέου
Η χορωδία του ιερού ναού αλλά και η χορωδία του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου ερμήνευσαν βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Από νωρίς, η εκκλησία είχε «πλημυρίσει» από κόσμο, είτε ενορίτες είτε φίλους του ναού που πήγαν για να απολαύσουν ένα απίθανο πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Γεωργίου Κουμπανάκη.
xorodia
Στην αρχή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον πρεσβύτερο Δημήτριο Παπανδρέου, που εκτός των άλλων τόνισε το όνειρό του,που δεν είναι άλλο από το «Ούτε ένας άνθρωπος χωρίς φαγητό», αλλά και ομιλία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βελεστινού Δαμασκηνού, με θέμα τη Γέννηση του Χριστού.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν στο τέλος της εκδήλωσης,όταν πραγματοποιήθηκε βράβευση-έκπληξη, όπως την αποκάλεσε ο πατέρας Δημήτριος, σε ανθρώπους, φίλους που στηρίζουν το έργο της εκκλησίας αλλά και το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο.
dscn2116-copy
Ανάμεσα σε όσους στηρίζουν ενεργά την εκκλησία είναι και ο εκδότης της εφημερίδας «Παρασκήνιο», κ. Νικόλαος Καραμανλής, που βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του.
n-karamanlis-2-2
Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.