, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρέμβαση της γ.γ. Ισότητας ζητά η Κιντή – "Ωμά σεξιστικές χυδαιότητες οι δηλώσεις Πολάκη"

Την παρέμβαση της γενικής γραμματείας ισότητας ζητά η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάσω Κιντή, στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη Βουλή για την σύζυγο του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου.
Η κυρία Κιντή με ανάρτησή της στο facebook καταγγέλλει ως «ωμά σεξιστικές χυδαιότητες» τις αναφορές Πολάκη στην Ευγενία Μανωλίδου και εγκαλεί την γενική γραμματεία γιατί δεν έχει αποδοκιμάσει την στάση του: «Στρέφετε το βλέμμα όταν πολιτικοί σας σύμμαχοι εγείρουν ζητήματα που απαιτούν την αποδοκιμασία σας», γράφει η ίδια.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
H ΓΓ Ισότητας στέλνει πολύ τακτικά e-mails στα οποία ενημερώνει για τις δραστηριότητές της. Στο e-mail που έστειλε τη Δευτέρα όπου μαθαίνουμε ότι έκοψε την κορδέλα για τα εγκαίνια του Γραφείου Ισότητας στο Δημαρχείο Αιδηψού απάντησα ως εξής (χωρίς να λάβω, εννοείται, απάντηση, ούτε καν για να αναγνωρίσουν τη λήψη του e-mail):
«Ευχαριστώ για τα μηνύματα που λαμβάνω σχετικά με τις δραστηριότητες της ΓΓ Ισότητας.
Θα αναμένω την ενημέρωση για τις ενέργειες της ΓΓ Ισότητας σχετικά με τις ωμά σεξιστικές χυδαιότητες του Αν Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη εναντίον μιας γυναίκας, συζύγου πολιτικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, αν και έχει γραφτεί σχεδον παντού, παραθέτω στο τέλος του μηνύματος τους στίχους που ανήρτησε ο Αν. Υπουργός στον τοίχο του στο Fb με τη φράση «έτσι για το γλέντι…». (Διστάζω να το κάνω διότι τέτοιες φράσεις λερώνουν όποιον τις ακουμπά, αλλά δεν θέλω να επικαλεστείτε άγνοια).
Άλλως θα υποθέσω ότι δεν αγωνίζεστε για την ισότητα που υπάρχει στον τίτλο της ΓΓ και ότι οι πολιτικές σας δεσμεύσεις σάς οδηγούν στο να χρησιμοποιείτε δύο μέτρα και δύα σταθμά: να αναδεικνύετε ζητήματα που πλήττουν τους πολιτικούς σας συμμάχους για να καταγγείλετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους και να στρέφετε το βλέμμα όταν πολιτικοί σας σύμμαχοι εγείρουν ζητήματα που απαιτούν την αποδοκιμασία σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Βάσω Κιντή
Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, μέλος του ΔΣ της
Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.