, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ντ. Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας πυροβολεί τα πόδια του

«Ως αρμόδια τομεάρχης Οικονομικών, θέλω να σας πω, ότι ανησυχούμε πάρα πολύ στη ΝΔ, γιατί βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να αποτυγχάνει παταγωδώς (…) να εξαγγέλλει διαπραγμάτευση και βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση από την πλευρά των δανειστών» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm». Πρόσθεσε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που πολεμάει την επιχειρηματικότητα όπου τη βρει, σε τιμωρεί το κράτος, όπου μπορεί (φορολογία, γραφειοκρατία κ.λπ.) και μου κάνει εντύπωση πώς οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσουν με τον κόσμο που είναι θυμωμένος και απελπισμένος».
Η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ουδείς στη ΝΔ επιχαίρει με την αποτυχία της κυβέρνησης και ευχήθηκε να κλείσει η διαπραγμάτευση. Υπογράμμισε, πάντως, πως «δεν υπάρχει ΔΝΤ αλά καρτ». «Αυτό που απαιτείται και δεν υπάρχει είναι σοβαρότητα και αξιοπιστία» σημείωσε και αναφερόμενη στις κινήσεις του πρωθυπουργού τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας πυροβολεί τα πόδια του».
Ερωτηθείσα σχετικά με την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το κοινωνικό μέρισμα, απάντησε: «Δεν θεωρώ καμία αντίδραση δικαιολογημένη, που στην τελική ανάλυση θα στερήσει από ανθρώπους ένα επίδομα που το έχουν ανάγκη. Από την άλλη μεριά, δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι αυτά τα πράγματα γίνονται έπειτα από μια συνεννόηση έτσι ώστε να μη διακινδυνεύουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι να βρεθούν αύριο με ακόμα πιο μειωμένη σύνταξη. Δηλαδή, εάν πρόκειται να κάνω κάτι για να κάνω τον νταή τον Δεκέμβριο και τον Φλεβάρη να κληθούν οι συνταξιούχοι μου να βρεθούν με ακόμα πιο χαμηλή σύνταξη από αυτήν που έχουν σήμερα, τι έχω κερδίσει; Αυτό μπορείς να το κάνεις εάν θέλεις να κάνεις πολιτική για 24 ώρες».
Σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Η λύση που προτείνει η ΝΔ είναι αλλαγή πολιτικής, είναι επιχειρήσεις που θα τις στηρίζουμε, μικρότερες φορολογίες για να μπορέσουν να υπάρξουν επενδύσεις, εργαζόμενοι, και να γεμίσουν τα ταμεία. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει αυτό».
Αναφερόμενη στα θέματα εξωτερικής πολιτικής σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ζητούσε επί δυόμιση μήνες τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κινείται μονομερώς χωρίς να έχει επαφή με την αντιπολίτευση. Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις στις συζητήσεις για το Κυπριακό, απάντησε ότι υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «καλό είναι να μην υπάρξουν υπονομευτικές παρεμβάσεις στον ρόλο του Προέδρου της Κύπρου». Εκτίμησε, πάντως, ότι δεν θα είναι εύκολο να βρεθεί λύση με δεδομένη την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν.
Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη ευχήθηκε υγεία και προκοπή. «Ελπίζω μέσα στο 2017 να ξανασηκώσουμε κεφάλι, να νιώσουμε υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση. Αυτός ο λαός μπορεί. Το 2017 να το αποδείξουμε κιόλας» είπε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.