, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αίσιο τέλος στο χριστουγεννιάτικο θρίλερ 153 εγκλωβισμένων σε τελεφερίκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο από τον νυχτερινό απεγκλωβισμό (Πηγή: Διασωστικό Σώμα CNSAS)

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός και των 153 που είχαν παγιδευτεί σε τελεφερίκ σε χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Τσερβίνια της βορειοδυτικής Ιταλίας, στην κοιλάδα της Αόστης. Το τελεφερίκ είχε παρουσιάσει βλάβη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης της περιοχής Αντριάνο Φαβρ έκανε την ανακοίνωση τα μεσάνυχτα προς Κυριακή (ώρα Ρώμης). Οι σκιέρ είχαν εγκλωβιστεί στις καμπίνες των τελεφερίκ από τις 15:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδας).
Ο άνεμος «δεν είναι πολύ παγωμένος», οι θερμοκρασίες είναι «ανεκτές» και δεν υπήρξε «κανένα κρούσμα υποθερμίας, όλα είναι υπό έλεγχο», είχε δηλώσει ο ίδιος μερικές ώρες νωρίτερα.
Ο άνεμος έπνεε χθες με ταχύτητες έως και «150 χιλιομέτρων την ώρα» στον ορεινό όγκο, προκαλώντας χωρίς αμφιβολία τη βλάβη στην υποδομή του τελεφερίκ, κατά τον Φαβρ.
Περίπου 150 στελέχη των υπηρεσιών διάσωσης προσπαθούσαν για ώρες να σώσουν τους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί ανάμεσα σε δύο σταθμούς του χιονοδρομικού κέντρου, τον Plan Maison (σε υψόμετρο 2.550 μέτρων) και τον Cime Bianche Laghi (σε υψόμετρο 2.800 μέτρων).
Στιγμιότυπο από τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού του σώματος CNSAS:

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.