, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατερίνη: 'Ενα χριστουγεννιάτικο χωριό ανοιχτό στα παιδιά όλου του κόσμου

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Κατερίνη δεν ανήκει μόνο στην Πιερία και τους κατοίκους τους. Όπως δηλώνει και το όνομά του είναι ένα “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου”, ανοιχτό σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Και φέτος άνοιξε τις πόρτες του στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις δομές της Βόρειας Ελλάδας. «Σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί ο εγωισμός, η διαφθορά, η αδικία, η βία, ο πόλεμος και η αδιαφορία ακόμη και για τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας, οι επισκέψεις των προσφυγόπουλων στο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου” στην Κατερίνη, πέρα από τη διασκέδαση των παιδιών, είχαν τον δικό τους ιδιαίτερο συμβολισμό. Η “Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας” στέκεται έμπρακτα δίπλα στον μετανάστη, στον πρόσφυγα, “στον άλλον”. Όχι μόνο διότι ήρθαν τα Χριστούγεννα και έτσι είθισται από τη θρησκεία μας και τον φιλόξενο χαρακτήρα του λαού μας, αλλά και διότι το επιβάλλει η συνείδηση των ανθρώπων της και αποτελεί βασική αρχή της» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ομάδας.
Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας και συγκεκριμένα από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου, προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας επισκέφτηκαν το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη και φιλοξενήθηκαν στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, η οποία φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχτεί όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι επισκέψεις των προσφυγόπουλων προγραμματίστηκαν από τους οικοδεσπότες και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό και τέθηκαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μάλιστα, εκπρόσωποι του υπουργείου επισκέφτηκαν το χωριό. “Βρεθήκαμε  σ’ αυτό τον υπέροχο χώρο,  παρέα  με μικρά προσφυγόπουλα και τους γονείς τους από διάφορες δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και ζήσαμε όμορφες στιγμές που δίνουν σε όλους μας ελπίδα και δύναμη για ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά του κόσμου. Σ αυτή την μικρογραφία  ενός  φανταστικού χωριού,  που όλοι κάποτε ονειρευτήκαμε, το γέλιο η χαρά και ο χορός κρατούν καλά. Επικρατεί η ειρήνη. Αυτός ήταν και ο κύριος στόχος της επίσκεψής μας. Να τα βοηθήσουμε να σβήσουν από τις μνήμες   τους την φρίκη του πόλεμου παίζοντας σε ένα όμορφο, εορταστικό περιβάλλον, κατάλληλο για παιδιά, στο οποίο επικρατεί η απλότητα και η ηρεμία” δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, που επισκέφτηκε το χωριό κατόπιν πρόσκλησης της Ομάδας και των «Γιατρών του Κόσμου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.