, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σήμερα φτάνουν στη Μόσχα οι πρώτες σοροί των θυμάτων του Tupolev

Σήμερα, Δευτέρα, θα προσγειωθεί στη Μόσχα το πρώτο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τις σορούς των θυμάτων αεροπορικής τραγωδίας του Tu-154, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Νικολάι Πανκόφ.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο ίδιος αξιωματούχος απέδωσε το δυστύχημα είτε σε τεχνικό λάθος, είτε σε λάθος του πιλότου.
Ημέρα εθνικού έθνους κηρύχθηκε η Δευτέρα στη Ρωσία.
«Το υπουργείο Άμυνας έλαβε την απόφαση, η οποία τώρα κοινοποιήθηκε στους συγγενείς (των θυμάτων), ότι η ταυτοποίηση των σορών θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Οι σοροί θα μεταφερθούν στη Μόσχα με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το πρώτο αεροσκάφος θα προσγειωθεί το πρωί» τόνισε ο Πανκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Τα συλλυπητήριά του στον ρώσο πρόεδρο εξέφρασε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Τα Χριστούγεννα αυτά οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους. Εξ ονόματός μου κι εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ήθελα να εκφράσω σας εσάς -και μέσω υμών σε όλο το ρωσικό έθνος- τα βαθιά μου συλλυπητήρια» ανέφερε ο Γιούνκερ σε μήνυμά του προς τον Πούτιν, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής το επιβατικό αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, με 92 επιβαίνοντες που είχαν προορισμό τη Συρία, συνετρίβη κοντά στις ρωσικές ακτές στη Μαύρη Θάλασσα. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες βρίσκονταν τα μέλη της χορωδίας Αλεξαντρόφ του ρωσικού στρατού και εννιά δημοσιογράφοι.
Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.