, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μειωμένος ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων

Επιβεβαιώνονται σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη οι προβλέψεις για συρρίκνωση του κύκλου εργασιών των εμπορικών καταστημάτων κατά 2-2,5% τον Δεκέμβριο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βάσει των υπολογισμών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ο εορταστικός τζίρος των εμπορικών καταστημάτων φέτος θα διαμορφωθεί περιπου στα 4 δισ. ευρώ έναντι 4,095 εκατ. ευρώ το 2015.
Σε επίπεδο εξαετίας, δε, οι απώλειες είναι της τάξης των 2,43 δισ. ευρώ καθώς το 2009 ο εορταστικός τζίρος ήταν ύψους 6,43 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο η νέα μείωση στον τζίρο είναι αποτέλεσμα εν πολλοίς της πληθώρας των φορολογικών υποχρεώσεων που πρέπει να διευθετήσουν εκατομμύρια φορολογούμενο έως το τέλος του έτους.
Χαρακτηριστική η εικόνα στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Κοσμάς Καλογιάννης να εκτιμά την πτώση στον τζίρο στο 20% σε σχέση με πέρυσι.
«Όταν γνωρίζουμε ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, ότι έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές καταιγίδες, ο κόσμος και λεφτά να έχει στην τσέπη του δύσκολα τα ρίχνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.