, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ο Φλαμπουράρης υποσχέθηκε να δοθεί 13η σύνταξη και του… χρόνου!

«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου» ανέφερε για την 13η σύνταξη ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης την Τετάρτη, συμπληρώνοντας ότι «όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος» στην επιστολή του.
«Δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει» ανέφερε επιπλέον για το περιεχόμενο της επιστολής και πρόσθεσε: «Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση, με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε, πρέπει να πάρουν τα χρήματα».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην 13η σύνταξη, σημείωσε ότι πρόκειται για «σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».
«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ. Τσακαλώτος», συμπλήρωσε και τόνισε ότι, «αν μπορέσουμε και του χρόνου, αν έχουμε κάποια πλεονάσματα, να τα διαθέσουμε στους αδύναμους».
Έκανε λόγο για «κίνηση, χάρη στην οποία μπόρεσε να ανασάνει, ιδιαίτερα ο κόσμος που είναι πολύ φτωχός και υποφέρει».
Αναφερόμενος στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών, ο Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε ότι ο στόχος θα πιαστεί διότι «θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση [QE της ΕΚΤ] και θα βγούμε στις αγορές, με όλα αυτά να σημαίνουν ότι θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη. Έτσι, θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν».
«Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.