, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιες e-δαπάνες χτίζουν το δικαίωμα έκπτωσης στον φόρο

Όλα τα έξοδα για αγορές καταναλωτικών και διαρκών αγαθών, καθώς επίσης και για παροχή υπηρεσιών θα περιλαμβάνονται στις δαπάνες που θα πρέπει να εξοφλούν με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, προκειμένου να κατοχυρώσουν το δικαίωμα της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900 έως 2.100 ευρώ κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων που θα αποκτήσουν το 2017 και τα επόμενα έτη.
Στις δαπάνες που θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου αναμένεται εξάλλου να περιληφθούν και ορισμένα ακόμη έξοδα παροχής υπηρεσιών, για τα οποία εκδίδονται ειδικά φορολογικά στοιχεία (π.χ. δαπάνες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών για τις οποίες εκδίδονται ειδικού τύπου αποδείξεις από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τις λοιπές εταιρείες Courier, δαπάνες παροχής υπηρεσιών πώλησης ή αγοράς μετοχών, οι οποίες αναγράφονται στα πινακίδια τα οποία εκδίδονται από τις χρηματιστηριακές εταιρείες κ.λπ.). Πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.