, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τους «φυλάκισε» στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη μέχρι να του δώσουν τα λεφτά!

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η ενδελεχής διερεύνηση καταγγελλομένων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης  παράνομης κατακράτησης σε βάρος αλλοδαπών και τη σύλληψη ενός εκ των δραστών.
Πρόκειται για 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη αλλοδαπών συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία και παράνομη κατακράτηση.
Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού υπηκόου Ιράκ, σύμφωνα με την οποία, ο 32χρονος αδερφός του, κατακρατείτο παράνομα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, από τρία άτομα.
Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας απογευματινές ώρες της 28-12-2016, εντοπίσθηκε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος δράστης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν κλειδωμένοι σε δωμάτιο αυτού, ο 32χρονος αδερφός του καταγγέλλοντα και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 42χρονος μαζί με δύο συνεργούς του κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, τους δύο αλλοδαπούς, μέχρι οι τελευταίοι να τους παρέδιδαν το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ έκαστος, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων καθώς και εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.