, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ψηφοθηρική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το επίδομα στους συνταξιούχους" λένε οι πολίτες!

Το πρόσφατο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους η κυβέρνηση τους το έδωσε για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ θα έπρεπε να το χορηγήσει στους ανέργους.
Αυτή είναι η εκτίμηση της πλειοψηφίας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 22-28 Δεκεμβρίου 2016.
Την ίδια στιγμή, οι ερωτώμενοι θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης στήριξης του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος υφίσταται και θα εξακολουθήσει να δέχεται απανωτά πλήγματα από την υλοποίηση των μνημονίων και της εκπορευόμενης από αυτά οικονομικής πολιτικής.
Ειδικότερα, σε ποσοστό 80% οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν πως το επίδομα από το πλεόνασμα έπρεπε να δοθεί στους ανέργους, ενώ μόλις το 20% εγκρίνει τη χορήγηση στους συνταξιούχους.
Αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης υλοποιήθηκε σε ποσοστό 89% για ψηφοθηρικούς λόγους, σε ποσοστό 9% επειδή οι συνταξιούχοι σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης ενώ ένα ποσοστό 2% δήλωσε δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση «εάν έπρεπε εσείς να αποφασίσετε πως θα κατανεμηθεί το πλεόνασμα, σε ποιους θα προτιμούσατε να πάει;», (μέχρι τρεις επιλογές από τους συμμετέχοντες στην έρευνα), το 67,9% των απαντήσεων αφορά στους ανέργους, το 52% στους απλήρωτους προμηθευτές του δημοσίου, το 38,6% στους πολίτες που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να πάρουν σύνταξη και δεν την έχουν λάβει ακόμη, το 33,4% στους χαμηλοσυνταξιούχους, το 26% στην αποπληρωμή του χρέους για να ελαφρυνθούν οι επόμενες γενιές, το 17,7% σε δημόσια έργα-δράσεις για να επωφεληθούν όλοι και το 10,1% αλλού χωρίς να διευκρινίζουν το που.
Η έρευνα αποτυπώνει και την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ερωτώμενων (ποσοστό 88%) να στηριχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας, 6% ζητά να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι-δημόσιοι υπάλληλοι και 6% δεν ξέρει-δεν απαντά.
Να σημειωθεί πως η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών σφυγμομετρήσεων του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), ο οποίος αποτυπώνει τις επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο του 2009.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.