, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΗΠΑ: Απαγόρευση των πλαστικών σακουλών στην πολιτεία του Μίσιγκαν

Η πολιτεία του Μίσιγκαν υπερψήφισε νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλαστικών σακουλών και άλλων αναλώσιμων δοχείων. Ο νόμος τέθηκε επίσημα σε ισχύ μετά την υπογραφή από τον αντικυβερνήτη της πολιτείας Μπράιαν Κάλλεϋ την Τετάρτη.
Το νομοσχέδιο πέρασε ώστε να προλάβει τις τοπικές κυβερνήσεις από το να θέσουν σε εφαρμογή ξεχωριστά διατάγματα για την απαγόρευση ή τον φόρο των συσκευασιών μίας χρήσης.
Για παράδειγμα, η επαρχία Γουώστεναου σκόπευε να εφαρμόσει χρέωση 10 σεντ για κάθε πλαστική, αλλά και χάρτινη σακούλα το 2017.
Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος της περιφέρειας Ανν Άρμπορ, Τζεφ Έργουιν, ηγήθηκε της αντιπολίτευσης εναντίον του νομοσχεδίου αναφέροντας πως το «νομοσχέδιο αυτό αποτελεί μία επίθεση στον τοπικό έλεγχο και την αυτονομία».
Το νομοσχέδιο όμως εντέλει πέρασε, με 52 ψήφους υπέρ και 46 κατά, και στη συνέχεια πέρασε και από τη Γερουσία με ψήφους 25-12, με αποτέλεσμα να υπογραφεί από τον αντικυβερνήτη, καθώς ο κυβερνήτης Ρικ Σνάιντερ βρισκόταν εκτός πολιτείας με την οικογένειά του.
Το νομοσχέδιο είχε υποστηριχθεί από την Ένωση Εστιατορίων της Πολιτείας Μίσιγκαν, η οποία χαρακτήρισε την υπογραφή του ως μεγάλη νίκη.
Ο νέος νόμος επιτρέπει στα εστιατόρια και τους λιανοπωλητές που ανήκουν σε αλυσίδες επιχειρήσεων να μη χρειάζεται να συμμορφώνονται με ένα συνονθύλευμα διαφορετικών τοπικών διαταγμάτων και κανονισμών, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Κυβερνητικών Υποθέσεων της ένωσης, Ρόμπερτ Ο’Μίρα.
«Με πολλά από τα μέλη μας να διατηρούν τοποθεσίες σε ολόκληρη την πολιτεία, η ενιαία πολιτική ήταν μία επιτακτική ανάγκη ώστε να αποφευχθεί η προστιθέμενη πολυπλοκότητα στις καθημερινές εργασίες», πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.