, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η παράσταση που είδε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη…

“…Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η… χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει…” είπε ο σκηνοθέτης Παπαγεωργίου
Την τετράωρη παράσταση του ΚΘΒΕ “Το τρίτο Στεφάνι” (το εμβληματικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή) επέλεξε ο πρωθυπουργός για τη ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη χθες τη νύχτα.
Συνοδευόμενος μόνο από τη σύντροφο του κ. Μπέτυ Μπαζιάνα, ο κ. Τσίπρας ειδοποίησε μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης πως πρόκειται να την παρακολουθήσει, και έφτασε στη σκηνή “Σωκράτης Καραντινός” της Μονής Λαζαριστών όπου “ανεβαίνει” εδώ και περίπου δυο μήνες με ιδιαίτερη επιτυχία “Το τρίτο Στεφάνι”- έργο που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα του ως «μια σύγχρονη ελληνική (ιλαρο)τραγωδία», προσθέτοντας ότι «εκφράζει και θα εκφράζει για πολύ καιρό ακόμα τον ψυχισμό του Έλληνα».
«”Το τρίτο στεφάνι” δεν καταδεικνύει την Ελλάδα που πέρασε μέσα από ιστορικά γεγονότα ή ντοκουμέντα. Είναι οι άνθρωποι που έχτισαν την ιστορία, εκείνοι που με τον τρόπο της σκέψης και της ζωής διαμόρφωσαν τις συνθήκες της πνευματικής της ανάπτυξης. Επειδή μία χώρα οργανώνει τη ζωή της και πορεύεται έτσι όπως θέλει ο λαός της, γιατί αυτός είναι η χώρα. Κι αν αυτός ο λαός άγεται και φέρεται από τις πολιτικές συνθήκες, δεν παύει να την διαμορφώνει» σημειώνει στο πρόγραμμα της παράστασης ο σκηνοθέτης της Θανάσης Παπαγεωργίου.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο θέατρο της Μονής Λααριστών ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ του θεάτρου Αρης Στυλιανού οι οποίοι και εξέθεσαν τα προβλήματα και τις… οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το θέατρο εδώ και πολύ καιρό…

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.