, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τελικά, δεν έχουν το Θεό τους!

Της Κατερίνας Μάρκου*
Η κυβέρνηση δήλωσε την εβδομάδα αυτή ότι υπάρχει προσπάθεια κατατρομοκράτησης των ελευθέρων επαγγελματιών από τα ΜΜΕ σχετικά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Πραγματικά, δηλαδή, δεν έχουν τον Θεό τους. Μήπως μας θεωρούν όλους «Κατρούγκαλους»; (Αλήθεια, που είναι κρυμμένο αυτό το παιδί);
Η κυβέρνηση, αφού υποβοήθησε τη χώρα να αυτοκαταστραφεί πέρσι, αφού οι φορολογούμενοι έχασαν 20 δισεκατομμύρια από τις μετοχές του κράτους στις τράπεζες, αφού πέταξαν 7 δις από τα κέρδη των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα σκουπίδια, αφού φόρτωσε την παραγωγική οικονομία με τα capital controls κι ένα τσουβάλι φόρους, αφού είπε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι «αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν» (δηλαδή, με άλλα λόγια, εδώ θα κάνουμε σοβαρό καπιταλισμό, δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει!), αφού κατέστρεψε τις εξαγωγές και έστειλε στον αγύριστο τις ιδιωτικοποιήσεις, αφού στον προϋπολογισμό του 2017 εξαφανίζει τα 1.3 δις υποτιθέμενα έσοδα από την ΕΚΤ, αφού, αφού αφού… σήμερα παριστάνει την υπεύθυνη δύναμη που κουνά και το χέρι στα ΜΜΕ και στην αντιπολίτευση. Μήπως νομίζουν ότι έχει περάσει ο νόμος Παππά;
Εν τω μεταξύ, προβλέπω έκρηξη της παραοικονομίας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κλείνουν τα μπλοκάκια θα δραστηριοποιηθούν, για να μην πεινάσουν βέβαια, στην αδήλωτη οικονομία. Αυτό που θα εκπλήξει την κυβέρνηση είναι ότι θα βρουν συμπαραστάτες στην κοινωνία καθώς όλοι λίγο-πολύ πλήττονται από τον φορολογικό παραλογισμό. Και μετά η κυβέρνηση θα πάει να πει ότι για όλο αυτό φταίνε οι δανειστές και ο κ. Φλαμπουράρης θα δηλώσει από κάποιο ουζερί της Αίγινας ότι πρέπει να ξαναδοθεί το επίδομα και ότι αν δεν υπάρχουν λεφτά φταίνε πάλι οι κακοί ξένοι.
Να θυμίσω στην τρομερά αποτελεσματική αυτή κυβέρνηση ότι όλα στη ζωή είναι εφήμερα, πολύ περισσότερο στην πολιτική.  Και ότι όσο χειρότερα τα κάνουν τόσο χειρότερα θα τα λουστούν. Γι’ αυτό να είναι σίγουροι.  Αν τα γεμιστά είναι άνοστα, θα τους επιστραφούν γιαούρτια.
*Η κ. Μάρκου είναι ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.