, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύννεφο το τσιγαριλίκι στην ορκωμοσία του Τραμπ

Υποστηρικτές της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας θα μοιράσουν 4.200 τσιγάρα στις 20 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.
Από τον Φεβρουάριο του 2015, η καλλιέργεια έως και έξι φυτών κάνναβης όπως και το να έχει κανείς στην κατοχή του έως 56 γραμμάρια είναι νόμιμα για τους άνω των 21 ετών.
Όμως απαγορεύεται το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους και κυρίως η πώληση ή η αγορά της.
Το καθεστώς της κάνναβης στην Ουάσινγκτον είναι περίπλοκο και κινδυνεύει να γίνει και πάλι παράνομη η χρήση της, αν το Κογκρέσο ψηφίσει έναν νέο νόμο που θα ακυρώνει τη νομοθεσία που υιοθετήθηκε με δημοψήφισμα.
«Διανέμοντας μαριχουάνα στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας ξεκινάμε μια μάχη» δήλωσε ο Άνταμ Έιντινγκερ, 44 ετών, που είχε την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα του 2014 και είναι ιδρυτής του DC Marijuana Coalition.
«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τα δικαιώματά μας», τόνισε.
Τα 4.200 τσιγάρα που πρόκειται να διανεμηθούν περιέχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου δύο κιλά μαριχουάνα, αξίας περίπου 20.000 δολαρίων. Προκειμένου να μην παραβιαστεί ο νόμος περί κατοχής, τα τσιγάρα θα διανεμηθούν από 50 ανθρώπους.
Σκοπός είναι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία να ανάψουν το τσιγάρο τους στο πάρκο National Mall 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της ομιλίας του Τραμπ, ο οποίος θα απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος από το Καπιτώλιο.
Το «4/20» είναι ο διεθνής κώδικας των υποστηρικτών της κάνναβης.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η χρήση κάνναβης δημοσίως εξακολουθεί να είναι παράνομη.
«Οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους για να καπνίσουν» εξηγεί ο Έιντινγκερ, «ή να επιλέξουν να προβούν σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής για να διαμαρτυρηθούν. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν». Ο ίδιος θα επιλέξει να καπνίσει δημοσίως.in.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.