, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αίγυπτος: Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο Σινά

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας έπεσε με ένα απορριμματοφόρο, το οποίο είχε κλαπεί λίγες ημέρες νωρίτερα και στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά, σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη αλ Αρίς στο βόρειο Σινά. Μετά την έκρηξη της βόμβας ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, από την οποία τραυματίστηκαν 13 ακόμη άνθρωποι, περιλαμβανομένων τεσσάρων πολιτών. Η αστυνομία εντόπισε το πτώμα ενός εκ των δραστών, ο οποίος οδηγούσε το φορτηγό.
Πολλές επιθέσεις έχουν διαπραχθεί από ισλαμιστές αντάρτες στη χερσόνησο του Σινά εναντίον του στρατού και της αστυνομίας μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.
Εκατοντάδες στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.