, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

"Όσα δεν κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ με δυο… non paper"!

Ανακοίνωση για την κλήση που δέχτηκε για προκαταρκτική εξέταση για παροχή εξηγήσεων σε μέλος που δραστηριοποιείται ενάντια στους πλειστηριασμούς εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης:
Αναφέρει η ανακοίνωση: 
Με την είσοδο του νέου χρόνου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έδειξε τα δόντια της».
Κλήση σε προκαταρκτική εξέταση για «παροχή εξηγήσεων εντός 48 ωρών σε αυτεπάγγελτη μήνυση» δόθηκε σε μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης για τη δράση του ενάντια στους πλειστηριασμούς, μετά από ανώνυμη καταγγελία. Καταγγελία, που είναι ηλίου φαεινότερο, ότι  διευκολύνει την επιβολή της πολιτικής που συμφώνησαν  κυβέρνηση και κουαρτέτο.
Ήδη κάθε εργάσιμη ημέρα του 2016 η εφορία επέβαλε κατασχέσεις σε περίπου 500 φορολογούμενους.
Το επόμενο διάστημα οι διαδικασίες κατάσχεσης θα εντατικοποιηθούν για 1.617.408 φορολογουμένους.
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2017  προωθείται η αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρακολούθησης και είσπραξης των οφειλών προς το Δημόσιο, με ένα νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, μέσω του οποίου οι διαδικασίες επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων θα γίνονται μαζικά και αυτοματοποιημένα.
Οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις «κόκκινων» δανείων στα κερδοσκοπικά funds,οι πλειστηριασμοί θα ενταθούν.
Η προσπάθεια «φίμωσης» του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, και με τη μορφή της δικαστικής δίωξης μέλους τους, και μάλιστα μέσα από ανώνυμη καταγγελία, αναδεικνύει από τη μια τη μεγάλη νίκη του κινήματος που δεν επέτρεψε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, και από την άλλη την αγωνία της κυβέρνησης να “ξεμπλοκάρει” τις διαδικασίες των πλειστηριασμών ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης!
Αυτό που δεν πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα δυο non paper που είχε διαρρεύσει, όπου επιχειρούσε την κατασυκοφάντηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, αυτό που δεν πέτυχε με τα ΜΑΤ τα οποία γεμίζουν κάθε Τετάρτη τις αίθουσες των δικαστηρίων, επιχειρεί να το πετύχει με τη δικαστική δίωξη.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή της στο διωκόμενο συναγωνιστή, και  ότι θα βρίσκεται, όπως και μέχρι σήμερα, σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, καθώς και στις κινητοποιήσεις στήριξης του συναγωνιστή, απαιτώντας να σταματήσει η προκαταρκτική εξέταση και κάθε δίωξη.
Διεκδικεί μέσα από τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, το σταμάτημα των  πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας, το γενναίο «κούρεμα» των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, των μικροεπαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση και τα 7 χρόνια των μνημονίων.
Δεν τρέφει αυταπάτες, όπως δείχνει και η δικαστική δίωξη του συναγωνιστή μας, ότι αυτή, η υποταγμένη στις εντολές των “πιστωτών” κυβέρνηση, θα αλλάξει πολιτική ρότα.
Γι’ αυτό, θα αγωνιστεί μέχρι τέλους, μαζί με το λαό που πλήττεται καθημερινά, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν, και όλου του πολιτικού μνημονιακού μπλοκ. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό και τον τόπο”.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.