, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κι όμως ο Τσίπρας υπερασπίστηκε το ΠΑΣΟΚ!

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους.
» Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού που πυροβολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μεταφέρει στον τραυματία αστυνομικό τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε ανακοίνωσή της, άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα, καλώντας παράλληλα τα κόμματα σε συνεννόηση.
«Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης» τόνισε.
Έντονη κριτική άσκησαν και τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η Ντόρα Μπακογιάνη της ΝΔ από τον Alpha 989 τόνισε: «Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Εκφράζω την απόλυτη αλληλεγγύη μου στην κα Γεννηματά και τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν οι πάντες ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στη Χ Τρικούπη και ότι είναι στόχος τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Είναι αδιανόητο να απειλείται κάθε φορά ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της ελληνικής δημοκρατίας.
» Έχουμε φτάσει στο σημείο να καίγονται τα λεωφορεία και να κατεβαίνει ο κόσμος από τα λεωφορεία, που είναι περιουσία του ελληνικού λαού και των Ελλήνων φορολογουμένων Η πόλη αυτή χρειάζεται πολλά πράγματα. Αλλά μια ολόκληρη συνοικία της παραδομένη στην ανομία, δεν έχει υπάρξει ποτέ.»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter: «Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ. Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο Κέντρο.»
Το ΚΚΕ καταδίκασε την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστυνομικού.
«Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης. Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
H ΔΗΜΑΡ καταδίκασε την επίθεση, «η οποία αποτελεί ξεκάθαρα μια δολοφονική, τρομοκρατική, επίθεση εις βάρος της Δημοκρατίας.
» Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την δημιουργία γκέτο στο κέντρο της Αθήνας βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες καθώς παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις παρουσιάζει πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων, στερώντας από τους πολίτες το δικαίωμα στην ασφάλεια. Ευχόμαστε περαστικά στον αστυνομικό και σύντομη αποκατάσταση της υγείας του.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.