, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι γίνεται στον ορεινό δήμο της Θεσσαλονίκης…

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Tα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού στα σχολεία παραμένουν, οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού και παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης είναι πολύ χαμηλές, ενώ από σήμερα το πρωί η χιονόπτωση που πέφτει σε όλο το δήμο δημιούργησε επιπλέον προβλήματα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο. Ύστερα από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε όλα τα σχολεία του δήμου ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ KAI ΑΥΡΙΟ, ΤETAΡTH 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο). Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. “Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών” τονίζει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 
Επίσης ο δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι ύστερα από σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προς την Εταιρία Διανομής Αερίου ΕΔΑ-ΘΕΣΣ και την ΕΥΑΘ, που αφορούσε προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις μάς απάντησαν ότι οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους στα εξής τηλέφωνα: Για την ΕΥΑΘ και για βλάβες που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης ή καταστροφές υδρομέτρων στο τηλέφωνο 11124, το οποίο είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο. Από την Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) μας ενημέρωσαν ότι για τα ζητήματα που οφείλονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στον εγκαταστάτη-υδραυλικό τους. Το τηλεφωνικό του κέντρο είναι το 10302 (τηλέφωνο άμεσης επέμβασης 24 ώρες το 24ωρο).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.