, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Ανέκδοτο της χρονιάς το παγωμένο αλάτι"

Την ευθύνη για την κατάσταση που επικράτησε, χθες, στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της έντονης χιονόπτωσης ανέλαβε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ασυνήθιστες, «έχουμε να δούμε τέτοιο χιόνι εδώ και 50 χρόνια», είπε. Μάλιστα, χαρακτήρισε ανέκδοτο της χρονιάς τις δηλώσεις του για το «παγωμένο αλάτι».
«Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, όμως, τέτοιες συνθήκες είχαμε να ζήσουμε χρόνια και ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.  Η ευθύνη είναι απολύτως δική μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον Σκάι.
Περιγράφοντας την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέφερε ότι η μισή πόλη είναι χωρίς νερό, μεταξύ των πολιτών… και ο ίδιος ο δήμαρχος. «Δεν έχω νερό στο σπίτι μου και εγώ που είμαι στο κέντρο της πόλης», τόνισε. Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του, σημείωσε ότι «οι παγωμένες αλατιέρες έγιναν το ανέκδοτο της χρονιάς».
Όπως εξήγησε ο κ. Μπουτάρης, οι αλατιέρες φορτώθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας για να βγουν στους δρόμους νωρίς το πρωί της Τρίτης, ωστόσο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το αλάτι πέτρωσε. «Αυτό δεν έγινε μόνο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους δήμους έγινε, αλλά προφανώς δεν δούλεψε αυτός ο σχεδιασμός», τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν μπορείς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το αλάτι».
Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι οι δρόμοι σήμερα είναι καθαροί, ωστόσο, όπως είπε το πρόβλημα είναι τα πεζοδρόμια. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να μην κυκλοφορεί πολύ και επανέλαβε την πρότασή του προς τον Εμπορικό Σύλλογο για να μην ανοίξουν τα καταστήματα σήμερα, παρότι φυσικά θα λειτουργήσουν κατά βούληση.
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.