, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη υπάλληλος που διορίστηκε στο Δημόσιο με πλαστό πτυχίο

Με πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο κατηγορείται ότι διορίστηκε στο Δημόσιο ένας υπάλληλος, για τον οποίο ο εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του αντεισαγγελέα Εφετών Λεωνίδα Νικολόπουλου, ο κατηγορούμενος δημόσιος υπάλληλος διορίστηκε τη δεκαετία του ’90 στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού, προσκομίζοντας προηγουμένως πτυχίο, στο οποίο εμφανίζεται ως απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της Σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Κατά την ίδια πρόταση, όταν το 2001 καταργήθηκε ο παραπάνω Οργανισμός, ο ίδιος μετατάχθηκε αυτοδικαίως στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, νυν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συνέχισε να εργάζεται μέχρι την ανάκληση του διορισμού του, το 2015. Διετέλεσε -μάλιστα- προϊστάμενος τμημάτων και διευθύνσεων της Νομαρχίας και μετέπειτα της Περιφέρειας, κατόπιν σχετικών αποφάσεων.
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, για τη 18ετία που ήταν διορισμένος στο Δημόσιο (1997-2015), εισέπραξε μικτές μηνιαίες αποδοχές ύψους 655.402,16 ευρώ, ποσό που συνιστά τη ζημιά του Δημοσίου.
Το λόγο για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην έκδοση βουλεύματος.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.