, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εκτός υπηρεσίας έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν πολίτες…

Τρεις αστυνομικοί της EΛ.ΑΣ. που έσωσαν συνανθρώπους μας, με κίνδυνο της ζωής τους, τιμήθηκαν με το μετάλλιο “Αστυνομικός Σταυρός”. (Η απονομή του μεταλλίου αποφασίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα). Οι τρεις περιπτώσεις είναι:
Υπαρχιφύλακας της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στις 10-7-2014 στη θαλάσσια περιοχή Ν.Επιβατών Χαλκιδικής, εκτός υπηρεσίας, σε κρουαζιέρα με την οικογένειά του, κατάφερε να ανασύρει στο σκάφος γυναίκα που ήταν στη θάλασσα και φαινόταν να έχει χάσει τις αισθήσεις της, καθώς και άλλο κολυμβητή που προσπαθώντας να βοηθήσει, είχε χάσει τις δυνάμεις του.
Αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, στις 23-7-2014 στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας Αιτωλ/νίας, σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Α.Τ. Βόνιτσας, αντιλαμβανόμενος ότι ηλικιωμένος άνδρας κινδύνευε να πνιγεί και είχε χάσει τις αισθήσεις του, κολύμπησε άμεσα και έσωσε τη ζωή του.
Αστυφύλακας της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, στις 19-2-2015, εκτελώντας περιπολία στην Αθήνα, μπήκε σε σπίτι όπου είχε εκδηλωθεί μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και απεγκλώβισε αγόρι σε λιπόθυμη κατάσταση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.