, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι λέει στο Karfitsa.gr η κόρη των διασωθέντων της Σκοπέλου

Της Έλενας Καραβασίλη 
Ώρες αγωνίας και τρόμου έζησε μία οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη, με δύο από τα μέλη της να εγκλωβίζονται από το χιονιά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Σκόπελο! Ελικόπτερο Super Puma του ελληνικού στρατού, κατάφερε τελικά να τους εντοπίσει και να τους μεταφέρει σώους και αβλαβείς στο λιμάνι του νησιού. Όπως περιγράφει στο Karfitsa.gr η Τίμη Μουφτόγλου: «ο πατέρας και η θεία μου βρισκόντουσαν στη Σκόπελο εδώ και μία βδομάδα. Το πρόβλημα προέκυψε ουσιαστικά πριν από τρεις μέρες που προσπάθησαν να φύγουν από το νησί και δε γινότανε με τίποτα, διότι δεν υπήρχαν εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους. Το σπίτι βρίσκεται ορεινά της Σκοπέλου και εκεί οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ άσχημες», λέει.
Η ίδια περιγράφει πως τις τρεις τελευταίες μέρες το σπίτι έμεινε χωρίς θέρμανση και τις δύο τελευταίες χωρίς ρεύμα! «Εκεί τρομάξαμε πάρα πολύ καθώς κόπηκε η μεταξύ μας επικοινωνία! Δε μπορούσαν να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να επικοινωνήσουμε καθόλου». Η κ. Μουφτόγλου λέει πως επικοινώνησε άμεσα με την αντιδήμαρχο της Σκοπέλου και την πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν οι υπηρεσίες τον πατέρα και τη θεία της. «Δεν είχαν καθόλου τρόφιμα και ο πατέρας μου έμεινε χωρίς χάπια! Μένοντας εγκλωβισμένοι για μέρες, τα εφόδια που είχαν μαζί τους τελείωσαν. Τρόμαξα πάρα πολύ, η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο», λέει χαρακτηριστικά. Η κ. Μουφτόγλου αναφέρει πως ήταν δύσκολη η επικοινωνία και με την αντιδήμαρχο του νησιού, καθώς ολόκληρη η Σκόπελος είχε μείνει χωρίς ρεύμα. «Έγινε μία προσπάθεια να έρθει ελικόπτερο από το Χίο, όμως λόγω του καιρού δεν κατάφερε να φτάσει. Στη συνέχεια έγινε μία αναγνωριστική, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους εντοπίσουν. Ευτυχώς, καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους έτσι ώστε να είναι έξω με ένα κομμάτι πανί για να καταφέρει να τους βρει το ελικόπτερο του στρατού, το οποίο όμως χρειάστηκε να επιστρέψει στη βάση για ανεφοδιασμό. Τελικά κατάφεραν να τους πάρουν και να τους μεταφέρουν στο λιμάνι».
Η κ. Μουφτόγλου μάλιστα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε θερμά την αντιδήμαρχο της Σκοπέλου, την πυροσβεστική υπηρεσία και τον ελληνικό στρατό για την επιμονή που έδειξαν έτσι ώστε να καταφέρουν να διασώσουν τα μέλη της οικογένειάς της.
Δείτε εδώ το βίντεο της διάσωσης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.