, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Εξώδικο δημάρχου στην… ΕΥΑΘ

φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης

Το κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας κοινοποιείται παράλληλα και προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την ενημέρωσή του και προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, στο μέσο μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας και με τον Νομό Θεσσαλονίκης κηρυγμένο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να προστίθεται στα προβλήματα και το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης του νερού.
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
Εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απέστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προς την ΕΥΑΘ. Μεταξύ  άλλων  σημειώνει ότι ήδη συμπληρώθηκε μία εβδομάδα χωρίς νερό στις περισσότερες περιοχές του Πανοράματος και της Πυλαίας που ανήκουν στο δίκτυο αρμοδιότητας και ευθύνης της  ΕΥΑΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο διάστημα δεν έχουν νερό ακόμα και το Δημαρχείο στο Πανόραμα, εκατοντάδες κατοικίες αλλά και ευαίσθητα κτίρια όπως κλινικές, σχολεία κλπ.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης απέστειλε μία πρώτη επιστολή στην ΕΥΑΘ στις 9 Ιανουαρίου επισημαίνοντας το τραγικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί. Ωστόσο καθώς δεν υπήρξε αποκατάσταση του προβλήματος ο κ. Καϊτεζίδης αναγκάστηκε σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου να επανέλθει με εξώδικο προς την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης καλώντας την άμεσα να υδροδοτήσει τις περιοχές ευθύνης όπως έχει υποχρέωση από τον νόμο.
«Θεωρώ αδιανόητο όταν όλοι δώσαμε μία μάχη να κρατήσουμε όρθιες  τις πόλεις μας οι καταναλωτές να μένουν επί τόσες μέρες χωρίς νερό με τον Νομό μας κηρυγμένο σε κατάσταση έκαστης ανάγκης. Υπήρξαν σχολεία που δε λειτούργησαν για το λόγο αυτό, κλινικές και δημοτικά κτίρια που υπολειτούργησαν. Θα πρέπει και η ΕΥΑΘ να αναλάβει τις δικές της ευθύνες απέναντι στους καταναλωτές – πελάτες της και την καλώ να το κάνει άμεσα» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
Κανονικά θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη
Ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει αισθητά. Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο.  Σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού. Όπως εκτιμάται από την ΕΥΑΘ τις επόμενες ώρες το δίκτυο ύδρευσης σε όλες τις περιοχές του δήμου θα λειτουργεί κανονικά. Επιπλέον ο δήμαρχος με έγγραφες οδηγίες του προς τους συναρμόδιους αντιδημάρχους Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας & Παιδείας, τους καλεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να προχωρήσουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη και των παραμικρών προβλημάτων στις σχολικές μονάδες ώστε να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους.  Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα καιρικά φαινόμενα και θα επανεκτιμήσει την κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξή τους, ενώ θα ενημερώνει σχετικά τους δημότες του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.